Gömmer oss från Corona på landet

Hej alla fina,

Ok, det råder coronahysteri överallt i Sverige, vilket man nästan hade väntat komma. När vi kom tillbaka från Dubai började det ploppa upp mer och mer fall. Jag sa då att jag inte förstod varför inte Sverige tog hårdare ansvar och sa till alla som varit i riskområden att stanna hemma. Naomis klasskompisar fick som skrivet gå till skolan, därav anledningen till att vi höll Naomi hemma.

I tisdags hade jag telefonsamtal med sjuksköterskan på KS onkologen. De har haft läkarkonferens med andra onkologer i Norden och kommit fram till att de inte tror att Covid-19 är värre än en vanlig influensa, som i och för sig är tuff för barn och vuxna med nedsatt immunförsvar. Men det finns inte liknande fall att jämföra med. Men det känns som att jag inte vill att C ska vara en provkanin.

Jag tycker att vi skulle införa besöksförbud på alla sjukhus och ålderdomshem och stänga skolorna en period, två veckor. Vi måste ta krafttag tillsammans.

Jag vet att många är oroliga för hur vårdpersonal ska kunna ha barnen hemma, men som i Danmark har de infört nödgrupper för de barnen och folk HJÄLPS ÅT! Föräldrar i klasserna hjälper till med de barnen. Är inte heller så vanligt att båda föräldrarna jobbar i vården.

Detta är en kort period och som Kina just nu har det sjunkit drastiskt och har i dag bara ca 10 fall om dagen. Då kanske vi behöver ta krafttag och kämpa på i två-tre veckor. Folk kanske kan jobba hemma?

Vi hänger på landet ett tag för att vi inte har så mycket i stan att göra. Vi kan inte gå någonstans ändå i princip så vi har mysigare här 🙂 Vi har fått så galet mycket läxor så idag satt jag ovh Naomi i 5 timmar, kommer bli samma imorgon.

Hur känner ni? Är ni rädda? Tror ni det kommer att spridas?

/a

7 kommentarer

 1. Cornelia

  Har haft så mycket ångest de senaste dagarna, visst jag är själv inte en riskgrupp men tänk om man blir sjuk på annat sätt när vården redan går på knäna? Är SÅ tacksam att jag har ett jobb där det är okej att jobba hemifrån, har inte velat åka tunnelbana så har varit hemma igår och idag, nu är det bestämt att alla ska jobba hemma from imorgon – sån lättnad. Hoppas verkligen alla tar det på allvar så att antal smittade klingar av! Förstår att ni håller er borta från stan, det hade jag också gjort om jag var ni

 2. Tycker det är så jobbigt! Är själv i riskgruppen, är småföretagare och har barn i skolåldern. Det vill säga, är rädd för att bli sjuk själv, vill inte att anställda ska drabbas men inte heller komma till jobbet sjuka. Förstår dom som inte kan stanna hemma med barn för att skolan stänger..men jag själv skulle vilja se att skolorna stänger..så mycket känslor och tankar!

 3. Jag förstår att det är jätteoroligt när man har ett barn som är i riskgrupp. Men Kina har ju varit i karantän sen januari? Jag ser inte riktigt vad en stängning av skolorna skulle hjälpa om barnen ändå ska passas i ngnslags grupp? Risken är nog att många också skulle behöva passas av sina morföräldrar…

  Om vi visste att det skulle räcka med en vecka. Då skulle jag hålla med om att Sverige också borde stänga allt en vecka och bara vara hemma. Men som sagt, är det värt att stänga som kina gjort i två månader?
  Då hinner många restauranger gå i konkurs. Det samma med flygbolag, hotell, gym, barer osv osv. Ett otal antal människor arbetslösa.

  Länder som Italien och Spanien hamnar i värre ekonomiska kriser än 2008. Det kommer att påverka vilken vård de har råd att ge sina medborgare framöver…

  Förstår att folk får panik – men vi måste tänka långsiktigt.

 4. Men kina har ju varit stängt i snart tre månader? För att en skolstängning ska ha ngn som helst effekt på smitta måste de varit stängt minst 12 veckor. Givet hur lite barn drabbas och smittar – är det värt det?
  Under tiden hinner många restauranger, hotell, gym, flygbolag osv osv att inte klara sig. Massor med människor arbetslösa.
  Tycker absolut att vi ska ta det på allvar, men vi måste tänka långsiktigt också.

 5. Oj, var inte mening att tjata 🙂 stod först att det blev fel när jag skickade första kommentaren.

 6. Hej Alexia, om du är på jakt efter en barnvakt så får du mer än gärna höra av dig! Söker jobb för tillfället, och har jobbat med barn tidigare. Släng iväg ett mail ifall det är aktuellt så kan jag berätta mer! 🙂

 7. Jag är själv sjukt rädd för det som händer. Mest för att jag haft så mycket förväntningar för år 2020 och haft enorma planer. Frågan är om man vågar, hoppas att det lugnar sig och färre personer drabbas.

  https://nouw.com/oliwiamichalak

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *