Hjärtklappning, yr och huvudvärk under graviditeten

Hej mina hjärtan,

Hade tänkt att skriva Gravid veckan i fokus men jag har haft sprängande huvudvärk och flimmer framför ögonen hela dagen.

Faktiskt så har jag haft huvudvärk till och från hela graviditeten, någonting jag aldrig haft förut.

Med tjejerna mådde jag super hela tiden, men denna pojk är inte lika enkel.

Jag googlade på huvudvärk och flimmer framför ögonen och gravid och fick se havandeskapsförgiftning 😳 nej fy! Jag tror att jag haft högre blodtryck än vanligt för att jag blir snurrig och har två tre gånger trott att jag har fått panikångest. Senast var när jag skulle lämna Naomi på skolan i måndags och kände i hissen att jag knappt fick luft.

Vad tror ni om kaffe och blodtrycket? Går det upp av kaffe? Jag känner hur hjärtat slår fort efter.

Vad jag har läst mår många sämre när de väntar pojkar, har ni som har fler barn känt någon skillnad?

Kram a

Mitt set är från Gina Tricot ❤️

9 kommentarer

 1. Hej försök att minska ner på kaffet, nu när du är gravid. Kolla upp ditt blodtryck. Kram 🥰

 2. Koffein påverkar centrala nervsystemet och kan absolut ge hjärtklappning, så undvik det om du inte mår bra av det. Havandeskapsförgiftning får man senare i graviditeten men du kan ha hormonell huvudvärk. Det hade jag under några veckor i min förra graviditet. Det var hemskt. Det enda som hjälpte var en iskall burk cola som jag först kylde pannan med och sedan svepte 😅

  1. Ok va skönt!! Då är det hormonellt

   Ok ska ladda kylen med cola 🤗🤗🤗👋🏼🤤

 3. Ring bm
  Och kolla blodtrycket och berätta om dina besvär kram

 4. Ja blodtrycket går upp (tillfälligt) av kaffeintag.
  Jag har två pojkar och mådde jättebra under första graviditeten. När jag väntade lillebror mådde jag dessvärre inte alls speciellt bra och besvärades ffa av en oerhörd trötthet.
  Skulle vilja påstå att det skiljer mycket från graviditet till graviditet och inte så mycket beroende på barnets kön.

 5. Hej, har själv två flickor och en pojke. Kan säga att jag känner igen mig med de du skriver, jag drog ner till 1-2 koppar kaffe per dag. Samt var jag oerhört trött, vart värre med ju längre tiden gick. Min son tog all min energi, mitt järnvärde vart lågt och jag fick tillslut ta järninjektioner. Kolla upp ditt järnvärde är ett tips.

 6. Byxorna var ju bara såååå snygga 🤩 Jag har mått betydligt sämre denna graviditet än min förra och väntar en pojke denna gång. Dock hade jag högt blodtryck i perioder och framförallt i slutet på min förra graviditet, var hos bm och kollade blodtrycket varannan dag. Ring och hör och gör en koll, det skadar aldrig.

 7. I vissa andra länder är kaffe helt uteslutet om du är gravid, medan vi här i Sverige rekommenderas att dricka max 1-2 koppar kaffe per dag. Jag drack kaffe men mådde illa av det båda graviditeterna så jag slutade relativt snabbt. Märkte ingen skillnad när jag var gravid med min son eller dotter. Mådde lika dåligt med båda, men spydde som en gris första veckorna med dottern.

 8. Låter mer som migrän? Jag får flimmer (aura) när jag får migrän. Finns det nåt som heter graviditetsmigrän kanske? Haha

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *