Stora ultraljudet RUL

Hej mina hjärtan,

Gud va kul det var i går! Vi fick se den lilla krabaten på det stora ultraljudet (RUL)  som man gör mellan vecka 18-20 ish.

Mamma och pappa kom hem till oss på morgonen för att passa Corinne, och jag och Mike åkte till Mama Mia för att se bebisen. Jag var inte det minsta nervös, om jag hade tagit reda på kön hade jag kanske varit nervös. Men eftersom jag ska ta reda på det på söndag så kände jag mig lugn. Jag tänkte att bebis säkert mår bra (positiva tankar).

Barnmorskan var så gullig och varm, den jag hade innan på KUB var med saklig och lite ”hård” i hennes sätt. Men hon igår hade glimten i ögat hela tiden och skojade med oss 🙂

Sen lägger man sig på en brits och drar upp tröjan ,och ner byxorna så de inte blir geggiga av gelén. Gelén geggar hon på för att den där ultraljudsgrejen ska glida på magen. Mike satt bredvid på en stol och man ser bebisen på en skärm i det nedsläckta rummet.

Det barnmorskan gör på RUL är egentligen att titta på bebisens organ för att se att allt ser bra ut, och om inte annat gå vidare med det som eventuellt inte ser bra ut och undersöka hos specialistläkare. För oss ser det inte direkt ut som en njure, ögonglober, lårben osv men hon mäter och grejar med allt på skärmen och vi nickade glatt.

Jag fick gå upp och hoppa lite emellan åt, för att hen gömde sig när hon skulle kolla hjärta och läpparna. Innan hade jag berättat för henne att Mike ville veta kön direkt om det gick att se, och jag skulle vänta till söndagens reveal party. Barnmorskan sa, ojoj nu är jag nere vid rumpan så du får titta bort. Då blev jag så sjukt nyfiken och tittade bort, men en hundradel sekund kastade jag en blick på skärmen och tittade… jag och tyckte mig se en snopp haha eller så var det någonting annat typ navelsträngen eller något men jag är så inställd på pojke just nu.

När jag var klar säkerställde hon förlossningsdatum som fortfarande är 10 juni och sen gick jag ut. Mike stannade kvar och fick uppenbara bilder på vad bebisen hade för kön. Sen hade han ett smile på facet när han kom ut – så sjukt att han vet men inte jag!

På söndag ska jag ha en gender reveal fest för 30 tjejkompisar, sååååå spännande!!!

Kärlek till er

7 kommentarer

 1. Åh vad spännande och kul 😀

  1. Ja hihi!!! Så spännande, vad det än blir, blir det perfekt men ändå såååå kul!! 🙂

 2. Vad roligt! Grattis till graviditeten och att bebis utvecklas som hen ska!
  Jag var på mitt RUL den 10/1 och fick veta att jag väntar en pojke! Himla roligt. Väntar du också en pojke får du gärna dela med dig av lite namn för jag och min man kan inte hitta något som känns rätt. Det är ju ett tag kvar men vi har pratat namn hela graviditeten och just pojknamn är svinsvårt för oss!

  1. Åh grattis till dig! Då är vi nära i graviditeten 🙂 när har du BF? Pojknamn är huuuuur svårt som helst! Jag har alltid älskat Nicholas för min pappa heter det – jag jobbar på det 😂 sen gillar jag Maxime och León – men det är såååååå svårt 🤯🤯 tjejnamn har jag många fler!

   1. Wow grattis till sonen! 💙 fantastiskt att få en liten grabb till ligan också! Jag har BF den 30/5!
    Otroligt nog har jag både Nicholas och Maxim (annan stavning) på min namnlista men min man gillar dem inte. Philippe, Emilio och Alessio är namn som jag också gillar men som inte heller går hem hos mannen. Men jag gör som du: fortsätter jobba på mina förslag 😅

   2. Va sjukt!!! Och jag har Emilian och Philippe men Mike vill inte 😂😂 synd att det inte var du och jag som skulle ha barn Hahahha!!! Jag jobbar också 🙌🏼🙌🏼

 3. Så spännande! Längtar efter att få se bilder och videor från söndagen 💙💗

  Jag tror det är en pojke!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *