Gravid vecka 18

Fredagens roligaste popcorn, ett ”sign” tänkte jag… haha

Hej finaste gänget,

Nu tickar tiden på så galet fort, vad är det som händer. Jag är redan i vecka 18 och hinner knappt tänka på att jag är gravid. Veckorna flyger iväg, jag kan inte komma ihåg att det var så här sist, då har jag för mig att det gick långsamt inte snabbt. Kanske kommer tiden gå långsammare i slutet, eller så är det så här när när man har flera barn.

JAG:

Jag mår strålande, känner som sagt inte av att det växer en liten människa inom mig, (låter galet när man skriver det så). Magen är lite större på kvällarna men på dagarna ser jag inte så mycket. I dag var i och för sig första gången som jag reagerade på en liten kula under naveln, kanske kommer den ”poppa” nu?
Jag är superglad över att jag inte reagerar på dofter längre, jag hade svårt att känna t.ex. matos, kaffedoft, starka parfymer osv. Kaffe dricker jag äntligen nu igen men det var först för ett par veckor sen som det gick 🙂 Så glad för jag är ju en riktig kaffeälskare. Jag känner inte för ”tung” mat längre, tidigare ville jag bara ha bröd, pasta, potatis osv. Men nu vill jag bara äta fräscht som sallader, acaibowl, fisk och lite lättare mat – så skönt!

Vikt: Tror +2 kilo

BEBIS:
Nästa vecka på onsdag är det dags för stora ultraljudet, det ska bli så kul att få se den lille krabaten igen.

– Bebisen samlar på sig fett och tårna utvecklas.
– Matsmältningssystem håller på att utvecklas.
– Fostret väger upp till 250 gram nu och är cirka 20 cm.

Vi kommer att ta reda på kön, men jag har lovat tjejerna att ha en ”gender-reveal-fest”. Så helgen efter ska jag bjuda massa tjejkompisar på party! Så söndagen 19/1 vet vi… Hurra!

TANKAR:
Ja, jag borde röra mig mer, men när jag tog en timmas promenad häromdagen tyckte jag känna ett tryck neråt, typ som att livmodern var på väg ut, så jag sänkte tempot. Tror kanske att jag borde fokusera på yoga och lugna promenader.

Barnmorskan vill att jag ska vaccinera mig mot influensa, gjorde ni det? Tydligen kan det inte alls vara skadligt för barnet, utan gör bara att influensan blir lindrigare OM jag skulle få det. Vilket jag fick med Corinne, sååå jobbigt!

5 kommentarer

 1. Jag har fått samma råd från min barnmorska men ännu ej bestämt hur jag ska göra. Ligger ett par veckor före dig i graviditeten men ska bli så roligt att följa dig på denna resa ❤️

 2. Hej!
  Så roligt med att vara gravid! Minns de där med att må illa! Fy farao. Andra barnet var jag illamående från v.5-27…var så lycklig när alla sa ”det släpper efter v.17”…. nä nä inte här. Plus fick sånt sug efter sura godisar så sura så gommen gick sönder (hatar egentligen sura godisar 😂)
  Jag har vaccinerat mig båda gångerna jag varit gravid! Inte märkt av något. Är ju ett välprövat vaccin och funnits länge.

  Ha en fin kväll och ta hand om er!

 3. Fick också rådet från barnmorskan att vaccinera mig. Har även läst att det är det som rekommenderas. Fick influensan i våras när jag inte var gravid och det var inte kul. Vill inte ens föreställa mig då hur det skulle vara att få den nu i v. 30. Har också hört att man riskerar att bli sjukare som gravid, så jag vaccinerade mig efter RUL 🙂

  1. ok, jag ska prata med henne igen när jsg ska dit på onsdag. Tror jag kommer vaccinera mig direkt efter då!
   Som flera skriver är det beprövat vaccin!

   Kram a

 4. Vaccinera! Att drabbas av en infektion som tex influensa under sin graviditet kan orsaka hemska kroniska sjukdomar och även adhd etc hos barnet har flera studier visat. Det är därför en läkare kan fråga mamman till ett sjukt barn eller ett barn med t ex adhd om graviditeten innehöll någon infektion.
  Så ni gör helt rätt! Finns mycket fakta att läsa om detta vilket gör beslutet enkelt.
  Lycka till💜

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *