Gravid vecka 17

Åh, jag vet knappt vart jag ska börja. Hur tackar man en sån kärleksstorm som välte omkull mig igår. Kunde inte ens förstå att så många skulle ta sig tid att gratta och skicka kärlek. Tack tack tack!! Så underbart kul att läsa alla kommentarer, här och på IG ❤️

Ja ett nytt kapitel i livet. Ett av de vackraste kapitlen som man kan vara med om. Att skapa ett liv, kärlek och att få dela det med sin familj (och min andra stora familj – NI) känns så obeskrivligt kul.

Jag skrev något kort om det igår, men jag kommer knappt ihåg någonting från mina tidigare graviditeter. Bara att de var väldigt bra och att jag trivdes med att vara gravid. Men jag är ju också en väldigt positiv prick så jag kommer oftast bara ihåg bra saker 🙂 Jag har faktiskt skrivit upp hur jag har mått fram tills nu för att jag inte skulle glömma. Tänker att jag skriver ett inlägg där jag summerar vecka 6-16 typ 🙂

Vecka 17 (idag 16+4)

JAG:

Idag mår jag alldeles utmärkt. Jag känner egentligen inte av att jag är gravid mer än att jag blir lite tröttare än vanligt och att jag knappt kan stänga mina byxor. Man ser inte så mycket på magen än, speciellt inte på morgonen. På kvällarna droppar alla kommentarer som; ojoj nu har magen poppat, eller mamma!! Nu är bebisen där inne igen (ja den hoppar in kl 18 på kvällen sen drar den) 😊

Faktiskt så kan det ibland på kvällarna se ut som att jag är i typ 8:e månader eller som att jag har ätit i 3 timmar utan stop. Den konstigaste ”biverkningen” som jag har haft är att jag rapat, hela tiden. Nu har det iofs lugnat ner sig men jag höll på att bli galen, haha. Så ofräscht och så konstig känsla att gå runt och rapa.

Sen, som inte går att missa. Mina bröst är så galet stora. Bland det sjukaste jag sett, man kan tro att jag väntar tvillingar – i tuttarna!! Jag kan inte ha mina underkläder och alla kläder sitter så tight. Jag som älskar små bröst, har nu fått de mest enorma jag skådat i verklighet. Större ska de väl bli också, herregud!

BEBIS:

Bebisen, som än inte fått något arbetsnamn än.. och faktiskt inte har fått så mycket uppmärksamhet än här hemma, växer och frodas. Hoppas jag!

Vi gjorde ett KUB-test i vecka 12 där vi fick se mini. Väldigt skoj! Jag hade aldrig gjort KUB förut men nu hade jag kanske blivit äldre och de frågade om vi ville. Det var fina provsvar och jag var mest nyfiken på att se att det verkligen var någon där inne.

Barnet är nu ca 16 cm lång från huvud till fot och väger ca 90-120 g. Ungefär stort som ett päron.

Tankar?

Jag har inte tagit hand om mig själv så väl alls under denna graviditet, och sen Naomi tog jullov har det varit fokus barn. Med det menar jag att jag nog hade behövt vila mer och lyssna på kroppen. Jag ska berätta mer om det i det inlägget jag skriver om de tidigare veckorna.

Men, jag har lovat mig själv massage 1-2 ggr i månaden och lätt träning ett par gånger i månaden. I alla fall att jag rör på mig och kommer ut en stund varje dag. Är faktiskt stolt över att jag inte har burit så mycket, vilket jag annars alltid gör. Varken Corinne eller tunga påsar. Jag brukar alltid vara en sån packåsna med två väskor, påsar, barn och 10 andra saker som jag envisas med, men nu bär jag knappt någonting – Bravo!!!

Det var allt från denna vecka! Jag byter vecka på fredagar, så kanske är det rimligt att denna Gravid vecka uppdatering kommer torsdagar framöver? Eller hjälp mig att tänka, fattar inte själv hur jag ska göra här.. 🧐

Har ni frågor så ställ dem i kommentarsfältet raringar!

Kärlek 💓

3 kommentarer

  1. ❤️

  2. Men är inte eran dotter fortfarande sjuk? Hur kan man skaffa ett till barn då ? Förlåt men fattar inte ?? 🙂

    1. Hej hon är under behandling, jo.

      Ok kan självklart förklara men fattar inte vad du inte fattar. Men utveckla gärna frågan så ska jag försöka förklara 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *