Måste det ske en motgång innan man kan förstå?

Jag postade precis ett inlägg på min IG. En plattform som jag tidigare kunde stressa ihjäl mig av, jag måste posta 1-2 bilder om dagen, allt ska vara si och så. Varför stället jag de kraven på mig själv?

Jag om någon vet ju vad som är viktigt och inte. När C blev sjuk blev jag 100 % en lugnare person, jag levde en minut i taget, planerade inte, hade ingen press på mig själv förutom att vara en bra mamma, och det kom automatiskt. Det höll och höll och höll. Tills hon började må lite bättre, då hade man tid att börja fundera igen och kanske ifrågasatte sig själv varför har du inte bloggat på 3 dagar, nu har du ju mer tid.. osv. Jag älskar det, men ogillar stressen över det.

Men nu i november som jag känt mig lite smått deppig i, så var det som att jag började ifrågasätta mig själv. Jag kommer ibland in i perioder när jag tänker mycket och jag dagligen här och på IG dm får läsa om folks tuffa historier så blir jag så tagen av livet och har svårt att ta in ”andra” saker som jag ser på sociala medier, så jag bara stänger ner och blir trött på att se det. Det känns inte verkligt.

I går på sjukhuset kom en mamma fram till mig, hon hörde av sig till mig för några månader sen och igår sågs vi live. Hennes son på 17 år drabbades i våras av en tumör, den opererades bort, en lyckad operation. Men när han vaknade hade han blivit förlamad i båda benen 💔 Vi alla vet redan att det händer massa hemskheter i världen, men det känns så skönt i mitt hjärta att veta att det enda som verkligen betyder någonting på riktigt är det som vi kan ta på, se och uppleva, ögonkontakten med andra människor, närheten med barnen, skratt med vänner och aldrig att ta för givet, din hälsa. Jag önskar bara att det inte skulle behöva krävas någonting olyckligt i livet innan många skulle känna det jag känner.

Jag önskar ibland att jag hade förstått det här långt innan, känslan av att livet är skört, kort och svårt så jag inte slösade så mycket tid på att stressa över onödiga saker, men kanske kunde jag inte det innan? Kanske var det en tuff motgång som krävdes, kanske är det ofta det som krävs tyvärr.

Va bara lite tankar ❤️

4 kommentarer

 1. Många har säkert sett Yrrol, humorfilmen. Det många inte tänkt på är detta fina avsnitt som är mitt k filmen: https://m.youtube.com/watch?v=tI6fMWD85so

  Det är spot on på så många sätt.
  Min pappa hade cancer i 12 år innan han tillslut dog, det är en läxa för livet. Jag bryr mig sällan om materiella ting. Titta på den här om du inte sett den ❤️

  1. Wow! Tack så spot on som du skriver, tack! Jag delar den i flödet och hoppas att alla ser den,
   Tack fina du och jag beklagar din far. Hoppas han är på en vacker plats och vakar över dig.

 2. Fantastiskt inlagg <3

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *