Veckan i fokus 47

God morgon finingar,

Hoppas att er helg har varit super!

Den här veckan blir fokus på förskolan, jag har fått bakläxa från sjukhuset, och som jag förklarade för ett tag sen så är det alltså en liten tant som jag har här hemma. Det kanske inte blir att jag lämnar henne, men vi är där tillsammans och leker en stund så hon får känna på hur barnens tempo är. Hon är väldigt mammig och jag är Corinne-ig hihi. Känns kul om hon så småningom förstår hur kul hon har där.

Så det enda vi har planerat är att hänga på förskolan tillsammans.

tisdag fyller Mike år så då ska vi fira honom.

torsdag fyller svägerskan år så då firar vi henne.

lördag ska vi alla gå ut och fira dem ordentligt!

söndag kommer familjen hit på middag och firar Mike.

2 kommentarer

 1. Stephanie

  Hej
  Är någon annan som tycker det är skumt att du tar så lätt på att ditt barn beter sig som en tant som du själv skriver? Varför får du inte panik av det och är med henne åtminstone i miljöer där barn är utomhus? (Om det nu är smittrisken som oroar?) tex i stället för att dra med henne på fika med kompisar och events? Det är ju nästan lite synd om henne som blir iväg dragen på allt det där när hon uppenbarligen behöver annat?

  1. Ingen annan som tar det exakt på ordet när jag skriver tant. Du har förmodligen inte läst bloggen men det är så klart med glimten i ögat. Hon vill prata, inte springa runt och skrika, hon tycker att barnen skriker i örat, osv. Hon är lugn, pratar som en vuxen och har ett större ordförråd än alla jag träffat i hennes ålder. Som läkarna säger blir nästan alla de barnen Lill-gamla (som är ett bättre ord för tant).

   Men som du förstår.. Lite skillnad på att ha henne på en förskola med 60 barn och på ett café med andra vuxna! Ganska självklart vart största risken för att bli sjuk är. Det är inte synd om henne, hon får allt precis som hon vill och gråter för att hon inte vill till förskolan. Det är därför vi måste gå dit och leka mer med barn – och ta riskerna som finns. Lätt för dig att skriva men ganska tufft att ha en 4- åring 24 h och hitta på kreativa saker med henne, man tröttnar lite på parken varje dag.. därför är jag väldigt glad att jag har vänner att träffa på dagarna ibland.
   Blir nog bra. Tack för att du tänker på hennes bästa.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *