Spännande nyheter om ALL-behandlingsprotokoll

Hej hej!

Idag var jag på sjukhuset med Corinne för sjuksköterskasamtal. Karin och jag babblar om allt möjligt relaterat till livet runt cancerbehandlingen.

I går berättade hon någonting spännande, läkare i Europa har sen i september börjat på nya behandlingsprotokollet som de kallar ALLtogether. De har gått ihop med de andra europeiska länderna och skapat detta protokoll.

Det som Corinne gör börjades användas 2008.

Hennes protokoll skulle idag ha varit 2 är och 1 månad istället för 2 år och 6 månader t.ex. De har sett att många patienter blir överbehandlade, så flera mediciner är borttagna, som tex flera högdosbehandlingar. Corinne måste följa hennes protokoll som hon redan går på så det är inte så att hon får korta av hennes för att det är ändrat.

Jag har försökt hitta protokollet online för att kunna jämföra, men inte hittat det än!

Spännande med nyheter inom detta område i alla fall!

Ha en fin fredag,

Alexia

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *