Måndagstipsen vecka 41

Tips nummer 5.

Hej igen,

Här kommer veckans tips!!

1.
”God Jul” ljus från Lagerhaus – jag har redan bunkrat upp med 3 extra för att de doftar så ljuvligt här hemma. Jag hittar de inte på hemsidan, men jag har köpt dem i butik.

2.
Stäng av skärmar på morgonen –  jag känner en stor skillnad i vårt hus sen vi tog bort skärmar på morgonen. De kan se lite på barnkanalen för den tröttnar de snabbt på, men inga paddor. De fastnar och jag känner att Naomi blir lite besatt och så otrevlig. Allt går så mycket snabbare nu och vi har börjar färglägga en bok som hon fick i födelsedagspresent förra helgen. Väldigt skönt.

Jag kan också säga att det är SÅ bra att inte se på nyheterna direkt på morgonen, du börjar då din dag med att ta in negativa saker och det är dåligt för hjärnan. Börja din dag på ett bra sätt istället.

3.
Börja beställa julklappar lite smått. Ni vet t.ex. Corinnes fascination för klackskor, jag har nu beställt två par (i rätt storlek) som hon ska få i julklapp. Det tar alltid lite tid om de är från typ USA eller Kina.

4.
Rituals blom-duschskum – tjejerna och jag älskar detta fina duschskum. Den doftar ljuvligt och det blir en blomma när du pressar ut skummet. Så kul och fint! Bra present också.

5.
LONG SHOT (film)
Så rolig, jag och Mike skrattade så mycket. Jag hade saknat att se en rolig/kärleks film och den här var så bra tycker jag 🙂

Puss och ha en fin vecka,
a

6 kommentarer

 1. Ser alltid fram emot att få läsa dina tips, dom är så bra! Kan inte annat än hålla med dig om att tv på morgonen inte tillför någonting positivt för varken barn eller vuxna. Hellre tända ljus och prata lite om dagen, måla lite och mysa.

 2. Känns som att du inte gör annat än att klaga på stackars Naomi, otrevlig, besatt, sur. Vet att du skrivit om det innan men tänk ur hennes perspektiv, utåtagerande beror på oftast på något annat. Känns inte som hon får den uppskattning iallafall från ditt håll som hon vill/behöver.

  1. Hej Sara,

   Naomi går typ inte att klaga på för att hon är så gullig.
   Men hon blir så otrevlig av att se på youtube. Alla mina vänner säger samma med sina barn, de blir ju besatta och vill inte sluta titta! Har pratat med BVC om detta och de säger att stor del av föräldrarna upplever samma. Därav ingen iPad och då är hon sitt glada jag igen, pratar, socialiserar, leker och så gullig.

   Tråkigt om det uppfattas här i bloggen som jag brukar klaga på henne, ska tänka på det i så fall, för att jag upplever aldrig att jag klagar på henne, konstigt men bra att reflektera över.

 3. Är det de röda eller vita god jul ljuset du rekommenderar?

  1. Det vita, såg inte det röda faktiskt! Står bara god jul på en liten lapp så inte på själva ljuset 👏🏼

  2. Svarade jag på detta?? Vita 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *