Måndags (onsdags)tipset vecka 37

Hej loves!

Måndagstipsen blev den här veckan onsdagstipsen, men så blir det ibland 🙂

1. Läs en positiv text. Jag brukar googla på ”positive quotes” eller ”be positive” så får jag sjukt mycket boost, oavsett om jag känner mig nere eller inte så behövs det.

2. Trädgårdar med självplock. Världens bästa grej, hela min kropp mådde fantastiskt efter vår söndag som spenderades på Ulriksdals slottsträdgård där vi plockade så otroligt mycket grönsaker.

3. Ta en tur i skogen. När vi vistas ute i naturen går kroppen in i ett ”rest and digest”-läge, som är raka motsatsen till det ”fight or flight”-läge vi hamnar i när vi utsätts för stress. När vi hamnar i det senare tillståndet stänger kroppen av alla funktioner som inte är väsentliga just där och då, bland annat immunförsvaret. När vi känner oss helt trygga, kan vår kropp i stället ägna sig åt långsiktiga investeringar som leder till goda hälsoeffekter – att förbättra, reproducera och bygga upp immunförsvaret. När vi är i naturen och i det avslappnade tillståndet, och kroppen vet att den är säker, så kan den lägga resurser på att göra just det. (källa Topphälsa).

4. Spela sällskapsspel. Vi spelar just nu ”Den svarta diamanten” väldigt flitigt, och det är så skönt och roligt sätt att umgås med barnen på.

5. Baka sockerfritt. Vissa tycker att det är tråkigt, men jag säger att det är bra att göra då och då (förbjud ingenting) men introducera det också. Det finns så många goda recept utan socker, och för våra kroppar är sockerfritt det bästa.

—————————————————————————————————————————————

Sen kom ni som vanligt med geniala tips, tack finisar!

Camilla Gonzales – tack!!! 

1.The Ordinary ”blodmask” AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Fantastisk och otroligt prisvärd!
Pirrar när man har det på sig (max 10 min) och man känner verkligen att det händer något. Inget för en känslig hy.

2. Appen ”Sleep Cycle”. Ha koll på din sömn och vakna piggare! Ni måste testa.

3.Unna dig färska blommor varje vecka. Att ha vackra snittblommor hemma förgyller hemmet och gör något med själen.

Från Kitty – tack 🙂 

1. Köp en centrifug /juice maskin å gör din egen juice några gånger i veckan så du vet att du och dina barn får i sig massor med grönsaker å frukt. Inte alltid man hinner eller är sugen på att knapra på en selleri 😂 Släng med den i juicen i stället vetja
2. Tänk på en person du verkligen verkligen tycker om. Å tänk efter varför. Jag brukar alltid tänka på de egenskaper jag gillar hos människor och försöka att anamma det.
3. Ett leende är en allmosa. Tänk på att alltid le, även till främlingar . Du kan göra någons dag men även göra dig själv och din omgivning positiv!
4. Ät havregrynsgröt med stekta äpplen i smör, kanel, kardemumma, honung och lite havssalt. Så gott! Och nyttigt
5. ring dina föräldrar, mor och farföräldrar och svärföräldrar (om du har några), och fråga hur de mår. Lovar de kommer uppskatta det mer än du tror.

Älskar din blogg alexia! (tack gullet!)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *