Albert – din digitala mattelärare

I samarbete med Albert

Snart börjar skolorna och jag vill tipsa om Albert – en digital mattelärare som Naomi har testat i några veckor nu.

Jag var duktig i skolan, men matte var inte mitt bästa ämne. Jag gillade det inte för att jag inte alltid förstod (jag gillar inte när jag inte förstår) och bråkade med min bror och pappa när de försökte förklara. Det är inte helt lätt att lära ut om man inte är van, och det är inte så kul när man inte förstår.

Därför vill jag starkt rekommendera Albert. Naomi älskar att sitta och jobba med appen, och vad känns bättre än att barnen ”spelar” med någonting som de lär sig så mycket av. Corinne leker mest men jag tycker det är toppen att hon börjar med matte redan nu. Appen är perfekt nu på semestern, de har ibland haft med sig iPad till stranden, suttit en stund på eftermiddagen när de vilar lite, till och med en stund innan de lägger sig.

Albert är anpassad från barn på förskola till barn i högstadiet (3-16 år). Från förskola till åk 3 används Albert på läsplatta/ipad genom att logga in på hejalbert.se. Från åk 4 finns en mobilapp. Albert är kopplad till läroplanen och vet vilka mål barnet behöver uppnå. Men man kan också själv välja vad man vill öva mer på.

Målet är att göra inlärningen lättare och roligare. Kör de fast kommer Albert och hjälper dem och förklarar på ett pedagogiskt sätt hur de ska tänka.

Tänk om Albert fanns när jag var yngre, va många irriterade stunder vid köksbordet vi hade sluppit!

Albert är en svensk uppfinning och är programmerad på ett sätt som gör att han lär sig själv för varje gång han används (dvs Artificiell Intelligens). Ju mer Albert används desto bättre blir han, och barnen 🥰

Läs med här och testa Albert gratis fram till skolstart 20 augusti. Så otroligt bra för barnen!

1 kommentar

 1. Jag lyssnade idag på avsnittet där ni bl.a pratar om barnuppfostran, influenser och samarbeten mellan företag/influenser.
  Ni ställer er frågan om varför folk inte trycker på ”gilla” när det gäller samarbeten på samma sätt som vanliga inlägg/bilder. Vill därför berättade om min anledning, eftersom ni inte nämnde den aspekten 🙂 :
  Orsaken till att jag inte klickar på ”gilla” när det kommer till samarbeten är många gånger för att jag automatiskt, utan att hinna tänka, bara bläddrar förbi dessa inlägg/bilder – som all annan reklam jag ser i livet.
  Jag stänger av tv ljudet under reklam, kollar mobilen när annonsen på youtube dyker upp, bläddrar förbi sidor med reklam i tidningen, väljer oftast aktivt att inte kolla på skyltar med reklam som jag passerar (exempelvis busskurer) osv..
  Reklam intresserar mig sällan.. för 9 av 10 gångerna är det i slutändan inget jag vill ha. Jag är också väldigt känslig för intryck, och blir trött av att höra/läsa/se reklam. Jag är heller inte ”där” för att köpa något utan är upptagen av något annat. Tex. vänta på bussen i lugn & ro, läsa det som faktiskt står tidningen, se tv programmet, se videon på YouTube. Likaså när jag går in på någons blogg eller kollar på Instagram. Jag är där för att inspireras, ta del av tankar & funderingar, m.m. Jag är inte där för att vilja ha eller köpa. Därför blir det automatiskt att jag bara bläddrar förbi.
  Förstår du?
  MEN, jag inser dock att detta beteendet är onyanserat. Ni influenser lägger ju ner massor av tid och engagemang i era kanaler. Om det inte vore för era samarbeten och annonser hade det ju inte gått runt. Så jag bara tar tacksamt emot all underhållning, utan att betala för mig ju.. Som att kolla nedladdade filmer, vilket jag aldrig skulle göra idag. Vill ju betala för den film jag ser, pga. allt arbete som gjorts och alla människor som behöver sin lön.
  Så självklart borde jag ÅTMINSTONE läsa annonserna (som ni dessutom noggrant valt ut, förstår jag ju). Jag har inte tänkt på detta tidigare, men ska nu försöka gilla lite mer <3

  Ps. den där matte appen hade jag behövt som liten. Lärorikt och kul ju. Mattelektionerna i skolan var ju bara stressiga och väckte en stor press. Skönt att få sitta med en spännande app, i sin egna takt, när det passar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *