Mikes focaccia recept

Hej mina fina,

Jag la upp några storys på instgram (bla den bilder över, mums) på Mikes focaccia häromdagen och såååå många skrev till mig om recept. Här kommer det, Mike ska inte ta åt sig äran egentligen då det är Leila Lindholms recept 🙂

Du behöver; 
25 g färsk jäst, 1/2 pkt
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
250 g körsbärstomater på kvist
1 kruka färsk basilika
Färsk rosmarin
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här;
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

1 kommentar

  1. Men mums – mĂ„ste testa! 😋

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *