Att hitta lyckan i det lilla..

Hej hjärtan,

Jag får samma fråga väldigt många gånger per dag. Hur kan du behålla ditt lugn och vara lycklig med allt du går igenom?

Det är svårt att svara på, men om någon frågar hur jag mår svarar jag bra. Jag är lycklig, trivs med mitt liv, älskar varje dag som den är och älskar min familj. Lyckan kommer från mitt hjärta, jag har lärt mig hur jag hanterar mina tankar och mina känslor. Djupt inne i mig finns inga ”gamla” problem som gnager, och jag ser inte problem i saker. Jag har ett problem, och det är mitt enda problem – Corinne är sjuk. Men jag ser positivt på sjukdomen och varje dag som vi närmar oss målet. Att vi klarat oss så här bra psykiskt beror bara på inställning och tankesätt. Du kan själv styra över tankarna, oavsett om du tror det själv, om du inte tror det är det för att dina tankar säger det. När tankarna börjar spinna iväg mot någonting negativt avslutar jag det snabbt. Jag ältar inte och jag tar itu med de problem jag KAN ta itu med. Det är det klurigaste som jag har lärt mig, att inte låta en orostanke spinna vidare. Oro är den absolut vidrigaste känsla som jag verkligen avskyr att känna. Men min kompis sa till mig en gång, har det som du är orolig över hänt än? Nej. Men varför ödslar du all denna energi på någonting som inte har hänt? För att jag är orolig att det händer. Men det kanske inte händer. Ta itu med det OM det händer.

När man går igenom en svår period lär man sig vad som verkligen är viktigt. Oftast ser jag att de som inte har större problem, är de som mår sämst. I dag fick jag kommentaren, Alexia hur är det? Du ser lyckligast ut av alla mina vänner, som inte har ett enda problem. Kanske är jag det också, jag var glad över just den stunden, över att få vara på en frukost själv. Träffa inspirerande, underbara människor och bli inspirerad av någonting jag älskar, mode. Sen blev jag upphämtat av Mike och Corinne och åkte hem, nöjd över att jag fick en supertrevlig fm. Förberedde middag inför att Naomi och två klasskompisar skulle komma hit och leka och var glad över att hon och C var glada.

Jag tror att en praktiskt uppgift som du själv skulle kunna göra är att skriva ner ditt problem, exakt och så tydligt du kan. Sen skriver du ner exakt vad som skulle kunna lösa problemet. Ta action och lös det. Ibland är det svårt, ibland enklare än man tror. Men skriv och få det på papper. Kan du inte komma på en lösning på direkten kan du fundera ut det. Du kanske vet lösningen men inte vill erkänns den för dig själv?
Sen funderar du vad som skulle hända med det problemet om någon i din familj fick en svår sjukdom. Hur stort skulle problemet vara i jämförelse med det?

Försök att vara positiv, det hjälper så mycket ❤️❤️

4 kommentarer

  1. Så sant! Har bekanta där pappan fick cancer ( frisk idag) men där även mamman sjukskrev sig & mådde dåligt psykiskt. Dottern stannande hemma från skolan & gav upp. Hon har inte varit i skolan de tre senaste åren … Vad jag menar är att i allafall någon i förälder måste orka vara positiv….

  2. Så så rätt! Du är en stor inspiration för alla dina läsare, uppskattar allt du skriver och du gör mig starkare. Man ska vara mer i Här och Nu. Oron är verkligen en hemsk känsla. Går själv igenom en tuff period och allt du skriver träffar mig rätt i hjärtat.
    Puss och Kram på dig fina Alexia

  3. Du är en otrolig inspiration! Ni är så fina tillsammans du och din familj och jag önskar er all lycka 🙂

    1. Taaaaack Alex! Det värmer mitt hjärta! ❤️❤️❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *