Min hudvårdsrutin dag och kväll

God morgon gänget,

SNÖSTORM ute, ärligt talat vilket ökenväder. I går var ju så magiskt, även om det var kallt. I dag blir det en hemmadag, eller kanske en sväng till Clas Ohlsson för att köpa plastlådor för att ordna lite i badrumslådorna 🙂

Många av er har frågat om min hudvårdsrutin som ändras lite då och då eftersom jag provar nya saker. Just nu är jag väldigt nöjd med den rutin jag har just nu. Så här ser den ut.

Morgon:
Jag vaknar och sköljer ansiktet med vatten, jag använder alltså ingen cleanser. I några veckor nu har jag använt ett märke som heter Medik8 som jag är väldigt nöjd med.
När jag har tvättat ansiktet lägger jag på ett serum som heter Hydr8 B5 Serum, det är i princip en fukt-boost och innehåller pantotensyra (vitamin B5) och fuktgivande hyaluronsyra. Min hud som kan kännas torr, känns istället väldigt ”mättad” på fukt. Därefter använder jag en dagkräm som innehåller C-vitamin i kombination med SPF30 för bästa UV-skydd – väldigt skön och återfuktande.

Foundation: Jag brukar ha lite olika, men för ”glow” använder jag alltid Peter Thomas Roth 24K kräm som jag blandar med min foundation. Just nu använder jag Nars Radiant longwear i färgen Aruba.

Kväll:
När jag tvättar av sminket så använder jag Philosophy cleanser som är en av den bästa jag provat. Jag faller ofta tillbaka till den när jag testar andra. Jag använder också Neostrata ibland, men jag kan känna att den andra verkligen tvättar rent, även ögonmakeup och verkligen lämnar huden mjuk, inte sträv.

Sen tar jag mitt serum igen från Medik8, och återfuktar med La Mer varje dag, och två dagar i veckan med den från Medik8 som heter VitaminA och innehåller kollagenstimulerande retinol. La mer har jag använt i några veckor nu, och jag måste säga att den fungerar väldigt bra för mig. Den är fet och väldigt skön, och dyr (tyvärr).

En dag i veckan använder jag padsen från Neostrata som egentligen är tänkt att använda varje dag. Men det blev för starkt för min hud. Så en dag i veckan använder jag dem nu.

Så ser min hudvårdsrutin ut för ansikte och hals. På fötterna använder jag alltid footmender och det är den mest magiska fotkräm som finns. Och på kroppen använder jag olika krämer, mycket från Rituals som jag tycker doftar gott.

1 kommentar

  1. Frida Nordström

    Då rekommenderar jag varmt padsen från exuviance, den är mildare och lämnar huden plumpad och så glowig 😍 för att inte tala om den underbara doften 😍

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *