Inlagda med antibiotika

Hej hjärtan,

I går kväll började Corinne snörvla och kräktes slem några gånger. Tempen steg och när den närmade sig 38,5 så visste vi att vi skulle behöva åka in. Eftersom hon har låga värden så vill de alltid ge antibiotika när de får feber över 38,5. Det kan vara väldigt farligt om de får neotropen feber som jag har berättat om förut, och de chansar inte.

Kl 23 kom farmor hem till oss och kröp ner hos Naomi så jag och Mike kunde åka in med C. De emlade (bedövade) hennes port ganska direkt så den kunde värka och sen sätta nålen. Det är alltid det jag har sån ångest över. Att vi ska komma in och hon mitt i natten ska behöva gå igenom massa jobbigt. Det är hjärtkrossande men måste göras.

Jag måste säga att läkaren och syrrorna vi träffade på akuten igår var fantastiska. Så glada, lugna och proffsiga. Ibland har jag upplevt akutenbesöken lite upp och ner. Men bara nålsättningen gick så lugnt och fint, C sov hela tiden och reagerade inte ens när de satte den, vilket i vanliga fall inte är någonting hon uppskattar. Jag uppskattar i alla fall den väldigt trevlig och härliga personal mitt i natten 🙂

Sen fixade de ett rum på vår avdelning på plan 12 och här är vi nu, isolerade men pigga och glada. ALLT ALLT hår ramlar dock av överallt så vi har hår i munnen, på alla kläder, lakanen, suck. Jag vill bara raka av allt men det vill inte C, hon ska ju ha långt hår säger hon. Nu känner jag att det är bättre att allt ramlar av så hon kan få nytt och tjockt hår igen.

De vill ta nya prover ikväll så de ser att hennes trombocyter inte sjunker mer, de är på 66 nu och ligger i vanliga fall på ca 300, under 20 fyller de alltid på men just när de har feber används de flitigt av kroppen, så eventuellt fyller de på.

Nu har Mike ätit alla-hjärtans-dag-frukost med oss och åkt till jobbet, vi är isolerade på rummet så vi kommer nog att se pippi ca 355 gånger idag och mysa.

Kärlek

11 kommentarer

 1. Usch så dumt😢 kunde ni inte fått njuta av sistabehandlings-feelingen lite längre!
  Nu vet jag ju att trollungen kommer bli pigg snabbt igen, men lite orättvist tycker jag ändå att det är.
  Det finns ingen unge som är sötare än C i peruk iaf, så hon kommer rocka det😄
  Håller tummarna inför nya provtagningen ikväll!
  ❤️❤️❤️❤️

  1. Ja exakt, en dag bara.. men men..
   Ja! Hon är söt i allt, jag klippte av allt precis, hon blev ledsen och chockad men jag blev glad. Hon är bedårande med detta kort hår

   Tack snälla kramar ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Nej men stackars liten 🙁 Ni som var klara med behandlingen och skulle få slippa sjukhuset, fy så tråkigt! Hoppas hon repar sig fort, kämpa på ❤️

  1. Ja lite segt, en dag bara,men men. Hon är i trygga händer 🙂
   Tack snälla ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ kramar

 3. ❤️heja er❤️kram i massor.

 4. Stakars er hoppas det blir bättre snart❤️❤️ Jag förstod inte är 35,5 feber?

 5. Stackars liten😔
  Har ni provat Pippi spelet från App Store (Pippis villa villekulla)? Det är väldigt populärt hos vår 3,5 åring!

 6. Kraaaaaaaaaam

 7. All kärlek till er idag. Och alla andra dagar ❤ Jag slungas tillbaka i tiden när jag läser dina ord. Min Liv hade AML vid 1-års ålder och de där nattliga besöken till akuten var så ångestfyllda. Underbart med fin och lugn personal när ens egna känslor löper amok.
  Det är nu 3 år sedan snart som Liv blev klar med sin behandling. Jag ser tillbaka på tiden så hon var sjuk men lever också så mycket mer i nuet än vad jag gjorde innan.
  Tänker på er och skickar massa kramar!💖

 8. Krya på! 💕 Tänker på er och skickar Styrkekramar!

 9. 💕🌸💕🌸💕🌸💕

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *