Måndagstipsen vecka 6


Hej vänner,

Jag vet att det är sent, men bättre sent än aldrig! Här kommer måndagstipsen för den här veckan 🙂

1.
Idag är det Världscancerdagen och jag måste påminna om vår insamling som vi har till barncancerfonden. Du hittar den här och jag skulle så klart bli glad om du ville ge en slant för att bidra till forskning och utrota den här hemska sjukdomen. Här är länken till vår insamling. 

2.
Jag har börjat titta på en serie på Netflix som jag tycker är väldigt underhållande. Den är fransk och heter, ”Ring min agent”. Generellt sett så gillar jag både franska filmer och serier 🙂 Bara det är ju ett tips!

3.
Ett helt underbart märke som jag har beställt en del ifrån är Sabo skirt. Det är australiensiskt och gör mest sommarplagg – jag vet det känns avlägset nu, men perfekt i vår och sommar 🙂

4.
Elementskydd – ett relativt billigt sätt att slippa se de fula elementen. Jag håller på att göra egna (DIY-Alexia är farten) och kommer så klart visa er hur jag gör. Men det går att köpa färdiga och det gör så mycket skillnad i ett rum.

5. Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm – Flera av er har tipsat om den här salvan, och speciellt nu på vintern när många av oss får irriterad hud. Den är verkligen helt magisk och går att använda till barn från 3 månader.

_________________________________________________________________________________
Tack till Lisa som denna vecka delade de här supertipsen;

1. D-vitaminbrist gör oss trötta på vinter, men en lika stor bov är mörkret. Därför bör man INTE ha mysbelysning hela morgonen, utan tända så mkt som möjligt inomhus för att kroppen ska förstå när det är dag. Samma sak efter jobbet – börja med mysbelysning först när läggdags närmar sig. Varför? När det blir mörkt ute producerar kroppen ett sömnhormon för att vi ska bli trötta och snart kunna sova. Så inte konstigt att vi alla blir zombies på gatorna varje vinter, när kroppen tror att det är kväll och natt större delen av dygnet. Vi går runt med sömnhormon i kroppen när vi inte ska. Att tända på morgonen är kanske inte så mysigt.. och vi uppmuntrar dessutom varandra om att tända ljus och mysa i mörkret på vinterhalvåret, men faktum är att vi skulle få mer energi av tända lampor och vänta myset tills sista timmen innan läggdags. Lovar, det hjälpte mig.
2. Grace and Frankie på Netflix. Ge det en ärlig chans och se några avsnitt, sen blir den riktigt underhållande. Perfekt en söndag när man vill koppla av, och inte ha för mycket spänning eller drama, men ändå se något intressant
3. https://zeinaskitchen.se Jag har inte hunnit laga något härifrån för fick själv tips om sidan häromdagen, men det ser verkligen gott ut så jag planerar för en måltid i helgen

4 kommentarer

  1. Mitt tips : se vi överlevde r Kelly på SVT play !

  2. Blev så inspirerad av Lisa’s tips med Zeina’s Kitchen att jag lagade en vegetarisk rätt igår! Supergott! Älskar tips! Tack!

  3. Grace and Frankie är fantastisk!! Värme, kärlek, skratt och feelgood!

    1. Tack!! Behöver en sån serie 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *