Raw semlor till fettisdagen eller alla andra dagar

Hej gullisar,

Vi har det lite kämpigt här hemma. Jag skulle egentligen träffat Lise och ätit lunch med henne, men ”Chefen” är inte på sitt bästa humör och ville bara gosa och stanna hemma.

Då ville jag göra det jag älskar mest när jag ska ha lite terapi, nämligen baka. Nu ville ju mini vara med, men det var bara trevligt idag. Jag vet ju också att ni älskar när jag postar recept, så här får ett underbart på Raw semla. Receptet hittade jag hos Food Pharmacy som har mycket gott (ändrade måtten en aning).

Snälla lova mig att göra det här receptet, de smakar så fantastiskt gott. De smakar som ”vanliga” semlor, men jag föredrar faktiskt de här sötnosarna! Åhhhh så gott, jag ska äta en igen till en kopp te ikväll ❤️

Raw semlor
(8 stycken)

Bulle:
1 dl blötlagda mandlar (gärna över natten)
1 dl cashewnötter

0,5 dl krossade linfrön
7 dadlar
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
2 tsk kokosolja

Mixa cashewnötter och linfrö till mjöl. Tillsätt mandlarna och kör tills allt är finfördelat. Pilla ur kärnorna ur dadlarna och mixa ned dem tillsammans med resten av ingredienserna. Forma till små bullar, ta av locken och gör en lite grop så att grädden får plats.

Cashewgrädde:
1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
1/2 päron

1 dadel
1/2 tsk vaniljpulver
cirka 2 msk vatten

Häll av nötterna, skala päronet, kärna ur dadeln och kör i mixern med vaniljen och vattnet. Mixa tills grädden är slät. Fyll bullarna och lägg på locket.

7 kommentarer

  1. Hoppas att de smakar godare än de ser ut 🙂

    1. Hahahhaha små bajskluttar sa min man, men jag kan lova att de smakar SUPER!!!!! Testa

  2. Det ska jag verkligen göra! Tack för en inspirerande blogg!

  3. Har precis bakat ett gäng, så goda!! Tack för tipset

    1. Wiiie! Va kul, jag har precis ätit igen! Kram och kul att du gjorde dem!

  4. Åhh, dessa måste jag testa! Calle kommer nog säga som M 😂 ska laga i helgen!! 😍😘😘

    1. Hahahah!! Ja prova, supergoda! 😍😘😘😍😘😘

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *