Veckans recept: Kryddig granola med nötter och kokos

Hej fina,

Jag vet att ni har önskat matigare recept men pga omständigheten denna vecka så har vi inte hunnit laga mat, min pappa har skött matlagningen hela veckan här hemma.

Nu ska jag däremot bjuda er på mitt mumsiga granolarecept som jag älskar och hann göra igår. Den här granolan med naturell yoghurt, äppelbitar och lite granatäppelkärnor är himmelriket på morgonen. Båda barnen älskar det!

175 C i 30 minuter 

5 dl rågflingor
2 dl fiberhavregryn
2 dl sesamfrön
2 dl solroskärnor
1 dl krossat linfrö
1, 5 dl hasselnötter
1,5 dl mandel
1 dl majsolja
1 dl honung
När rostningen är klar: 
2 dl rostade kokoschips

Tips:
Jag har lite salt, kardemumma och kanel i som kryddor.

Lägg alla torra ingredienser i en bunke, rör runt. Blanda sen i majsoljan och honungen och se att allt blir täckt av oljan.
Häll ut allt på en plåt och lägg in i ugnen. Sätt klockan på 10 minuter och rör runt. Upprepa 3 gånger.
Låt granolan svalna på plåten. Sen rör du i kokosen.

Klart!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *