Sista 6 veckorna med intravenösa medicinerna på leukemibehandlingen

Nu kör vi, här är lilla krigaren som idag startade sitt sista intravenösa protokoll på 6 veckor. Det känns så skönt att vara igång och jag längtar efter att vara klara med alla Intravenösa mediciner. Hur mycket ska hennes lilla kropp orka känner jag. Så mycket starka mediciner som hon får och har fått i alla dessa månader.

I dag träffade vi en av hennes krigarvänner som verkligen var illa ute för några månader sen. Hon fick en svår inflammation i bukspottkörteln och hamnade på intensiven med respirator i flera veckor, de trodde inte hon skulle vakna upp men en dag gjorde hon det. Efter månader av rehab är hon nu igång med hennes tuffa leukemibehandling. Hennes organ har repat sig och kan nu genomgå den tuffa behandlingen. Då förstår man vilka starka kroppar de har, och vilka starka människor barn är.

Vi var först in på sövningen så kl. 9.30 sov hon så sött. Hon vaknade vid 11 och Mike stod redo med Happy Meal och pussar som hon hade beställt.

Då hade hon bara några minuter kvar av Vin Cristine som de satte in när hon sov.

Sen fick vi åka hem och mysa. Dagen gick väldigt bra och vi startade första dagen med kortison i tablettform. Det äter hon i 7 dagar. Sen paus i 7 dagar, sen 7 dagar till med nedtrappning i 9 dagar.

För mig är ju allt så självklart så jag tänker kanske inte på samma sätt som ni gör. Ställ frågor om det är någonting ni undrar över ❤️

Kramar a

21 kommentarer

 1. Åh, kämpa på, snart e ni klara med det tuffaste! O då har ni er resa att ladda för💪🏼👏🏼

  När Corinne äter kortison sådär, hinner hon bli sig själv emellan de 2 omgångarna?

  Molly går ju högrisk-protokollet o har sin sena intensifikation i maj, fy vad jag fasar för den! Den låter lik er, 5-6v, först 3 med kortison och sen knappt 3 med cellgifter på dagvården. Puh alltså!!! Känns riktigt motigt att dom ska behöva tappa håret igen osv. Reagerade C på det sist lr är hon ”för liten” för att bekymra sig över det?

  Ps vi var på Gran Canaria i december, OCH Skottland över jul, det var helt fantastiskt med värme o att resa igen! Har aldrig sett ett barn njuta som Molly gjorde då. Stor kram o kämpa på❤️

  1. Jag blir så avundsjuk och imponerad av ert mod att åka iväg under behandlingen osv. Vi vågar inte ens åka på vår årliga skidresa till Dalarna i år. Hur tänker ni ang feber och smittor osv? Är det våra läkare som ”skrämt upp” oss såhär? Vi är i underhållsfas 1, vecka 24 just nu.. Så tacksam för tips och tankar kring detta!! Mvh Lotta

   1. Hej Lotta! Vi tycker oxå att det känns läskigt men bestämde oss tidigt för att den här jäkla sjukdomen inte ska få stoppa oss!

    Molly, vår 6-åring, har sin farmor&farfar i Skottland och vi har i största möjliga mån försökt undvika att nånsin låta henne veta/tro/känna att leukemin ”förstör” för henne. Så typ 1mån efter block-behandlingen (8 första månaderna) så åkte vi över till Skottland, hon längtade SÅ dit.

    Nu i december hade hon hunnit vara stabil i värden o allt ett tag o då tog vi en sista-minuten till Gran Canaria! Vi tog stick i fingret dagen innan avresa, värdena var bra, och så bokade vi o åkte vi iväg morgonen efter. HELT GALET FANTASTISKT!

    Mitt ”råd” är att verkligen försöka satsa på skidresan om ert barn är piggt o orkar, då är ni ju fortf i Sverige, kan alltid få bra sjukvård o dessutom komma hem på några timmar. Det kan nog vara värt det för hela familjen❤️❤️

   2. Tänker oxå att så länge man är i EU o man har kollat stora sjukhus i närheten innan avresa, så löser sig i värsta fall även en feber! Man får med sig ett papper på engelska från avdelningen med diagnos, medicinlista osv, att lämna fram om det skulle behövas sjukvård.

   3. Helt underbart! Vi lääääängtar så efter sol och bad!!

   4. Hej lotta!
    Våra läkare var väldigt positiva! Hennes värden kommer att vara mer stabila då. Och han sa att ett par veckor innan kan de planera lite med mtx tabletterna. Sen tar vi prover måndag och åker på tisdag 🙂
    Vi tänkte även åka ner till vårt hus i Grekland om det känns bra med Kroatien. Det finns sjukvård där och jag skulle aldrig åka om tex neutrofila var låga.
    Dalarna är helt lugnt! Mammor som jag har pratat med bor ju 4 timmar från sjukhuset.
    Prata med läkarna innan, hitta ett bra tillfälle i behandlingen och kör! ❤️❤️❤️ kärlek

   5. Tack för era peppande svar!!! Sista minuten är ju en bra lösning för att komma iväg på solsemester i sommar kanske. Vi har två äldre barn som har svårt att få ledigt från skolan förutom på loven så vi får samla mod ett par månader iaf. ❤️ Kramar till er, så himla härligt att ”prata” med någon som är i samma sits.

  2. Hmm nu vet jag inte för jag kommer inte ihåg sist i mars. När hon har ätit 5 dagar i taget har hon blivit sig själv snabbt igen efter att hon slutat.
   Jag tror de är nästan likadana för jag jämförde med en vän som gör högrisk.. Nu känner jag att det bara är att gasa. Man ser direkt att hon blir blek i ansiktet och får svarta påsar under ögonen 🙁 Nej hon kommer bli sååå ledsen, hon älskar sitt hår nu. En av mammorna sa att hennes dotter tappade allt och en annan sa att hennes pojke inte tappade någonting alls.Hoppas så innerligt på det senare.
   Såååå underbart! Jag vet att Corinne kommer njuta så. Hon blev så ledsen de gånger Naomi har varit utomlands och badat utan henne. Hon kommer vara lyckligast i världen den veckan.

   Pratade du någonting med ditt försäkringsbolag eller gör man inte det?

   Massa kärlek!!!

 2. 🥰

 3. Mitt hjärta värker men vilken krigare ni har. ❤️ Vi är med i #teamcorinne har ändå från Malmö och tycker hon är så duktig, tuff och cool. Mina barn hejar varmt på henne. ❤️ ❤️ ❤️ från mina tre. Kramar

  1. Åhhhh Klara!!! Tack ❤️❤️❤️❤️ kärlek

 4. Vilken liten kämpe ni har, ni finns i våra tankar hela tiden. Kram från Skåne Helen

  1. Tack snälla 💜💜💜

 5. Kämpa på! Jag har en son i samma ålder som Corinne och kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom. All kärlek till er!!
  Kram

  1. Tack snälla!! Kärlek ❤️❤️❤️❤️

 6. Lilla krigaren ❤️ Bamsekram till hela fam❤️

 7. S O M ni ska bada och äta feta ost i maj alltså!!! Det kommer bli den bästa resan ever! Ni är coolast i stan, kom ihåg att ta hand om ER oxå, glöm inte det❤️
  Sex veckor går blixtsnabbt, jag lovar!
  ❤️❤️❤️❤️

 8. Hej, gud så starka ni är!!
  Undrar om du skulle kunna göra en apartment tour till din YouTube kanal?

  1. Ja!!! Det kan jag göra!
   🙂

 9. Kram och massa kärlek ❤️🙏🏼

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *