En morot inför en jobbig period

På tisdag börjar Corinne en intensiv behandlingsperiod igen efter en 9 månader lång underhållsbehandling. Hon har gjort detta protokoll förut och det var det tuffaste på hela behandlingen.

Kommer ni ihåg hur det var sist? Det var i slutet på mars. Corinne åt dexametason (kortison) för första gången och blev totalt personlighetsförändrad. Hon var arg, deprimerad, ledsen, tystlåten, vill vara ensam, hade ont, skrek.

Jag var chockad, jag hade aldrig sett henne så. Ingen hade sett henne så. Alla var ledsna men försökte göra henne glad.

Hon ville bara ligga i vagnen, både inomhus och utomhus. Och när vi väl var ute ville hon inte gå in. En dag gick jag med henne i 5 timmar för att hon blev hysterisk om jag närmade mig dörren. Tillslut tog jag in henne och hon blev galen. Hon kastade sig fram och tillbaka och bankade sitt huvud i väggen. Vi tyckte så synd om henne.

Sen drack hon typ 10 välling om dagen och som en vuxen stor man.

Vilka behandlingar ska hon göra?

Vi börjar med sövning och prov av ryggmärgsvätskan på tisdag. Efter det har vi läkarsamtal och börjar ge henne kortison. Ungefär 3 tabletter 3 gånger/dag utöver hennes vanliga medicin.

Varje tisdag i 4 veckor får hon Vin Cristin – förmodligen får hon ont i benen och lederna.

Vecka 4 ska hon förutom VC få en annan stark medicin som går in på ett par timmar men sen ska utsöndras på ungefär 10 timmar, så man är på sjukhuset från ca 08-20. Den här tappade hon allt hår av sist 🙁

Vecka 5 och 6 får hon hemsjukvård av SABH. De kommer tisdag-fredag och ger henne en behandling om dagen här hemma. Hon har nålen kvar alla fyra dagarna sen tar de bort sista dagen, och sätter en ny på tisdagen efter.

Sen!!!! Är hon klar med alla intravenösa mediciner (peppar peppar). Helt fantastiskt!!!!! Ett viktigt stort mål för oss. Då väntar ungefär 1 år och 3 månader med tabletter hemma.

Vi har hyrt ett fantastiskt hus i Kroatien o maj som en liten morot för alla oss. Vi tror att hennes värden är bra nog då så vi kan åka iväg en vecka och bara njuta av sol och bad och det FANTASTISKA huset! Dubrovnik ska vara underbart också, någon som varit där?

Mina släktingar äger huset och hyr ut det på airbnb, här om ni vill kika på det.

Kramar och kärlek

22 kommentarer

 1. Var där när jag var 1år (så 30år sedan) men bilderna därifrån är väldigt fina 😊

 2. Åh vilken morot sen!!! Ni kommer ha en sån mysig semester där, ni förtjänar varenda dag! Bra att ha en målbild, då blir det lite lättare😄
  Hoppas våren flyter på smidigt och att hon inte behöver få lika besvärliga biverkningar som sist, håller tummarna.
  ❤️❤️❤️❤️

  1. Jaaaa det skulle vara helt fantastiskt! Jag ser oss där och ska tänka på det alla jobbiga stunder. Se henne hoppa runt i poolen och skratta.
   Tack Nina, kärlek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 3. Tänker på er och ger massor av styrkekramar❤️

  1. Tack Eva! ❤️❤️
   Kramar

 4. Stort lycka till 💕
  Massa styrkekramar.

  1. Tack snälla ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 5. Önskar er all lycka till och styrka inför behandlingen, kan inte förstå varför en sådan liten härlig människa ska behöva gå igenom detta❤️ Corinne är en verklig stjärna! Hejja er och så värt att komma iväg sen, ser underbart ut! Massa kärlek till dig och din fina familj❤️❤️❤️ / Linn

  1. Tack Linn, saknar våra snack i köket!
   Jag vet, hon är så underbar och så stark! Jag hoppas verkligen vi får komma iväg 🙂
   Skulle betyda så mycket för oss!
   Massa kärlek till dig och fina familjen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
   Kramar

   1. Åh det samma❤️❤️❤️❤️ Så längesen! Låt tiden gå fort till maj och hejja hejja kära lilla Corinne😍

 6. Vlogga gärna från resan!! Och förstår om du inte orkar vlogga under behandlingstiden, men det är något som jag iaf skulle uppskatta att se (i utbildningssyfte liksom, inget jag njuter av att se ett barn må dåligt.. men hoppas du förstår vad jag menar). Älskar verkligen dina filmer och blir så glad av att se dig och dina barn! Är nog den mest barnkära människan i landet.. hehe. Önskar att jag nån gång får chansen att träffa er och kanske hjälpa till med något. Kram! 💕

  1. Jaaaa självklart! Så kul med kroatien-vlogg.. är ett par månader kvar men det blir kul 🙂
   Tack snälla, va glad jag blir! Massa kramar

 7. Vilket underbart mål <3
  Det förtjänar ni hela familjen!
  Kai afto tha perasi <3

 8. Tänker på er❤️ Styrke kramar till hela fam❤️

  1. Tack gulliga Lena
   kärlek a

 9. Vilket hopp du gav oss! Jag trodde inte man skulle få lov att åka på solsemester förrän hela behandlingen är avklarad. Vad säger läkarna om solen? Är det ok även om hon äter metotrexaten en gång i veckan då? Ohh då kanske vi kommer iväg på solsemester redan nästa höst.. tänk om!! :o)

  1. Jo jag tror det! Man ska vara lite försiktig den dag man tar mtx men annars försiktig som vanligt i solen, va ju medelhavsklimat här i somras och då pratade jag med läkarna, Corinne var sååå solbränd så jag var tvungen att höra med dem.
   De verkar positiva om värdena är bra! Kramar
   En annan mamma jag pratade med var iväg 5-6 ggr under behandling pch en familj som vi känner väl åkte till maldiverna 🙂

   1. Oj 5-6 ggr, kanske vi har varit överdrivet försiktiga. Känns tryggt att vara på bra avstånd till ett sjukhus. Men vi borde nog våga leva lite mer.. Hoppas denna intensiva blir lättare för Corinne. Kramar

 10. Heja er ❤❤❤❤

 11. Shit vilken tuff tid som väntar, men oj vad skönt ni ska ha det sen när allt är över, vilket underbart ställe ni ska få rå om varandra på ♥. Vilken kämpe lilla C är, och vilken solstråle trots allt hon går igenom ♥♥

 12. Var i Dubrovnik Maj förra året – ljuvligt!!! NJUT! <3

  1. Åhhhh jag längtar!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *