Snabba baguetter

Ett ljuvligt bröd som är enkelt att göra, alltså verkligen. Ibland tänker man bröd = jobbigt men inte det här. Perfekt till en soppa eller nygräddat till helgfrukosten.

Recept till 3 baguetter
6 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst
2 tsk salt + 1 msk honung
1,3 liter mjöl

Smula ner jäst i en bunke. Häll i salt och honung och rör det och ut jästen i lite vatten. Häll på resten av vattnet. Tillsätt mjölet och rör om. Täck med en handduk. Låt jäsa 2 timmar.

Värm ugnen till 260 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Häll ut den jästa degen på ett mjölat bord. Knåda inte! Du häller bara ut den och skär degen i tre bitar. Ta tag i varsin kant och vrid degen åt olika håll och ”fös” till baguetter. Snitta brödet lite lätt med en kniv. Jäs ca 15 min.
Grädda baguetterna i ca 15 min, sen sänker du temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 15-20 min.

Så gott!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *