Måndagstipsen v. 48

Hej finaste,

Dags för min måndagskategori här på bloggen 🙂

1. Ha en vegetarisk middag i veckan med den här goda blomkålssoppan, verkligen supergod och enkel. Imorgon kommer ett recept upp här på bloggen på ett enkelt gott bröd att ha till.

2.Köp uppblåsbara galgar – det bästa som finns när jag har tvättat plagg som måste självtorka. Blir inga fula ”galgmärken”, finns t.ex.på Clas ohlson.

3. Baka nyttigare i advent – det finns så otroligt mycket goda recept som passar lika bra på gottebordet som ischoklad eller knäck. Man mår bättre och slipper sockerkoma, OCH framför allt barnen, ja ni vet…
Jag har säkert 10 olika recept som jag vill testa den här veckan haha, hur jag nu ska hinna det 🙂 Delar så klart när jag bakar.

4. Vaxad amaryllis – antingen gör du det själv eller köper den vaxad. Man behöver inte vattna en enda droppe (vilket passar mig utmärkt), och min blommade så vackert till och från i flera månader sist.

5.  Gör en flaska shot – kör ner massor med ingefära och citron i råsaftcentrifugen, häll upp i en stor flaska och ta en shot varje morgon. Blanda med lite varmt vatten om det blir för starkt.
____________________________________

Det här tipsade min läsare Nina om förra måndagen, tack för det tjejen 🙂

1. Eurocrine’s Aquaphoor är magisk att ha på läpparna, torra armbågar eller under ögonen på kvällen👍🏼
2. (Alexia här 21.11 ändrade detta inlägg), så många som skrev upprörande om att inte spola ner annat än pi, poo och papper i toan, så jag strök det tipset 🙂
3. Har man svårt att få i små barn penicillin så finns det suppar, men dom är dyra så det brukar dom inte prata högt om.
4. Fula plastlådorna i kylskåpet bytte jag ut mot två korgar, blev jättefint😄
5. Rostad limpmacka med smör och skivad banan är en kulinarisk upplevelse.

Läs också måndagstipsen:
vecka 47
vecka 46
vecka 45
vecka 44 
vecka 43 
vecka 42

6 kommentarer

 1. Måste bara kika in och skriva att DU ÄR SÅÅÅ FRÄSCH! Jag vill veta varenda liten pryl du använder i ditt ansikte 😘 Kan jag någonstans hitta vad du använder för smink längre bak i bloggen maybe? 🙏🏻

 2. Bra tips! Men det enda man ska spola ner i toan är det som kommer från en själv och toapappret. Absolut inget annat! De på reningsverket har nog med annat ”skit” att ta hand om som folk spolar ner. Tyvärr får man nog gå en extra gång med köttslamsorna till soprummet istället. :/ Älskar för övrigt din blogg!! Kram!

 3. Fast inte spola ner matrester i toaletten, inte alls bra ju. Endast papper, kiss och bajs ska spolas ner.

 4. Vilken mysig grej med måndagstips! Älskar det! Här kommer några från mig:

  Skaffa fjärrströmbrytare (Typ 7-8 st) så tänder du ALLA smålampor hemma med ett klick. Slippa springa runt och tända/släcka alla samtidigt! Klarar mig inte utan våran.

  XLash! I alla år har jag trott att det är skitsnack, men efter att ha använt i 2 månader nu så är mina ögonfransar helt sjuka. Värt varenda krona och kommer aldrig att sluta.

  Gör te på saffran! Köp saffran pistiller (lite svårt att hitta ibland) och lägg i några få i vatten för att dra över natten. Smackar himmelskt morgonen efter när du kokar upp det, och dessutom ska saffan vara väldigt bra för hälsan.

  Köpa revlon one step hair dryer and volumizer om du vill ha ditt hår magiskt som om du varit hos frisören varje gång du duschat.

  Se la casa de papel på Netflix på direkten!

 5. Håller med om Eucerins Aquaphor, världens bästa kräm! När jag jobbade ute i stall fick jag ofta torrsprickor på fingrarna, men det fixar krämen över en natt! Nu använder jag den på läpparna och även fötterna ibland när de är extra torra. Billig dessutom!

 6. Det gjorde du rätt i👍🏼

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *