Gluten- socker, och laktosfria kanelbullar

Första gången jag testade de här bullarna var 2016 (tror även detta recept är Anjas ursprungsrecept) Sen dess har jag bakat dem massor med gånger, och idag bakade vi dem igen – de är verkligen såååå goda! Man kanske är skeptisk när man läser ingredienslista, men de blir så krämiga och goda. Smakar faktiskt bättre än en kanelbulle tycker jag 🙂 Barnen gillar dem och då är det faktiskt ok att ta en eller två till mellanmål, frukost eller kvällsmål.

Ugn: 200 grader i ca 15 minuter.

cirka 10 st bullar eller 20 minibullar
5 msk smält kokosolja

1/2 dl osötad mandelmjölk
2 krm vaniljpulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2,5 msk honung
2 ägg
4 äggvitor

1/2 dl kokosmjöl (jag hade bara kokosmjöl hemma idag)
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 msk fiberhusk

Fyllning:
1-2 msk smält kokosolja
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
12 mjuka färska dadlar
2 msk hackad mandel till topping

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rör den smälta kokosoljan med mandelmjölk, kanel, kardemumma, stevia och vanilj i en skål. Vispa ägget och äggvitorna fluffigt och tillsätt mjölkblandningen. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner i äggblandningen, ställ åt sidan i 3-4 minuter (den kommer svälla). Blanda ihop fyllningen genom att mixa urkärnade färska dadlar med kanel, kardemumma och kokosolja.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och bred på fyllningen i ett jämt lager. Rulla ihop degen på långsidan, ta hjälp av bakplåtspappret. Skär rullen i ca 10 lika stora bitar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över lite hackad mandel, pistage eller kokosflarn och grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Bild lånad från Naturligt snygg (pga mörkret var det möjligt att fota)

7 kommentarer

  1. Tack tack att du delar med dig av såå bra recept! Alla recept du lägger upp brukar vara kanon bra! 👍🏻❤️

  2. Det ser jättegott ut 😀 Har du alltid mandelmjölk i eller kan man byta ut det mot annan växtbaserad mjölk?

    1. De är sååå goda! Alla blir förvånade när jag bjuder på dem och de är så nyttiga. Annan mjölkdryck går bra ❤️❤️❤️

      1. Toppen 😍 Tack för att du svarade så snabbt!

  3. Tror du det går bra med vetemjöl? Bara viktigt för mig att dom är sockerfria 🙂 tänkte testa och baka till min sons 1 års kalas

    1. Hej ida!
      Det tror jag absolut, annars om du vill ha dem glutenfria kan du ta kokosmjöl, eller rismjöl. Sist jag bakade dem hade jag kokosmjöl bara.
      De är supergoda! ❤️

      1. Tack för svar 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *