5 måndagstips

Tips 3. Rostade broccolistjälkar (fast jag grillar tills de blir bruna och knapriga)…

I dag kom jag på en ny kategori som jag vill ha här på bloggen. Måndagar kan vara lite sega, och därför behöver man lite extra inspiration, eller hur?

Därför vill jag införa 5 tips varje måndag. Jag delar med mig av mina tips. Och det vore ju så otroligt kul om ni ville dela med er av era, så kan vi göra en rolig grej av det – måndagspepp typ 🙂 Man kanske bara har ett eller 10,  vad man än känner för tipsa om. Det kan vara någon serie, bok, något nytt i godishyllan, resmål, VAD SOM HELST. Låter det inte kul?

Här kommer mina 5 måndagstips:

1.
Läs: ”Godnattsagor för rebelltjejer”.
Den här boken klickade jag hem idag efter tips av vänner. Så otroligt inspirerande att få höra om hur framgångsrika kvinnor som, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren har lyckats. 
”Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder – hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.”
Köp den t.ex på adlibris.

2.
Mellanmålet med stort M

Majskakor med jordnötssmör och banan, bara så fantastiskt bra kombination som måste provas.

3.
Älska broccolistjälken

Vi såg en gång på ett matprogram när de tillagade broccolistjälken som många annars slänger. Det här har vi gjort några månader nu och det är alltid bråk om dem. Skär stjälken i stavar, rosta med olja, rökt paprikapulver och salt i ugnen – helt gudomligt! 
4.
Glöm inte ”Musträningen”
Japp ni läste rätt. Jag har slarvat hela mitt liv med knipövningarna och det märktes extra tydligt när vi hade springtävling förra helgen. Jag och Naomi skulle tävla från bryggan till huset och så fort jag sprang snabbt kissade jag på mig. Hemskt! Jag började skratta samtidigt så då kom det ännu mer. Speciellt när man fått barn ska man vara noggrann tydligen och jag MÅSTE skärpa mig!

Gör så här:
Ligg på rygg och ha benen böjda och lätt isär. Du kan också ha benen upplagda i rät vinkel med till exempel några kuddar som stöd.

Slappna av i rygg, skinkor, ben och mage.

Lägg en hand på magen och kontrollera att magmusklerna inte spänns. Magen ska vara helt avslappnad när du kniper. Även skinkorna ska vara helt avslappnade under övningarna. Knip sedan ihop muskeln runt ändtarmen.

5.
Se ”All American”
Jag älskar High school filmer och american fotball filmer – så den här serien är den perfekta kombinationen. Det har bara kommit ett avsnitt men den är så ”Alexia-ig”. Det handlar om en kille som spelar amerikans fotboll i hans skollag, han bor i ”hooden” och blir värvad till en skola i Beverly Hills. Kolla trailer här.

8 kommentarer

 1. Bra ide’ och fina tips. Mina måndagstips är:
  1. Se filmen A star is born med Lady Gaga, snyftvarning dock!
  2. Lyssna på Benjamin Ingrossos nya album Indentification, suveränt bra!
  3. Gå en långpromenad varje dag i det fina höstvädret innan regnet och kylan kommer.
  4. Börja kika efter julklappar redan nu så slipper du springa omkring och stressa dagarna innan jul.
  5. Boka en semesterresa till något soligt land i januari eller februari när det är som mörkast och kallast i Sverige. Själv åker jag till Mexico och laddar batterierna och tankar D-vitamin i två veckor. Annars kan jag rekommendera Aruba om man gillar sol och underbara stränder.

  1. Men vilka grymma tips!!! Tack ❤️❤️ Jag har inte sett filmen, ska göra, med extra näsdukar.
   Jag har smyglyssnat på BI och har lovat tjejerna att gå på hans konsert.
   Ja! Håller med, jag försöker göra det.
   Mkt bra! Jag brukar vara ute i sista sekund.
   Jag önskar vi kunde. Kanske nästa år 👍🏼👍🏼👍🏼
   Stor kram

 2. Angående riskakor. Tänk på att inte äta ris för ofta. Läs om ris på livsmedelverkets hemsida. Fina ni.

  1. Hej igen! Är majskakor med chia vi äter skrev fel 🙂

 3. Vad har du för stl i dina balenciaga triple s och hur är de i stl? Normala? Tacksam för svar!!

  1. Hej 39
   Mina är perfekta i storleken 👍🏼🤗❤️

 4. Tack för suvve tips <3
  Jag som älskar broccoli kunde ju inte blivit gladare! Har ni dem på 200 grader i ca 15-20 min då?
  Kram!

  1. Visst!! Jag älskar också broccoli och barnen också. Jag hittade till och med någonting nytt aom hette broccolini eller liknande som hade jättelånga stjälkar. Helt fantastiskt 🙂
   Ja cirkus, håll lite koll på dem men jag gillar när de blir lite brända typ 🙂
   Kram!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *