Glöm inte…

Nu har C somnat. Det är lugnt i korridorerna utanför vårt rum. Det är ofta det när dagvården stänger på eftermiddagen. Jag får lite ångest när det är så tyst, jag vill ha liv och skratt så man slipper tänka så mycket på vart man är. Ibland undviker jag att möta andras blickar, både vuxnas och barn, bara för att slippa se deras lidande. Ibland ser man vissa som ser extra ledsna ut och väldigt trötta. Det finns inga ord för allt ont människor går igenom i den här världen.

Idag såg jag en ung kvinna, det var första gången jag såg henne här, hon var i 16-års åldern och vi möttes snabbt men ångesten lyste som en aura runt henne. Jag kan inte låta bli att tänka vad hon känner, så orättvist att livet skulle bli som det blev, nu när livet skulle vara så bra. Och så ser jag henne skrolla på Instagram där jag kan tänka mig hur tjejer i hennes ålder postar sitt ”happy life”, och hon så klart jämför sig med dem. Ren och skär smärta gick igenom mig.

För oss var kvällen lite jobbig. Corinne grät och skrek när Mike och Naomi skulle gå. Hon blev så ledsen och arg, ville ta ut nålen och åka hem tillsammans med dem. De är båda väldigt fästa vid familjen, så de vill alltid sova tillsammans. Sen började Naomi gråta för att hon ville vara med oss, hon grät och undrade varför det måste vara så här, så allt blev en stor gråtfest. Det gör så ont i mig, jag tänker på familjer som är här väldigt långa perioder och inte får vara tillsamman, va tungt det måste kännas 💔

Glöm inte att vara tacksam för det DU har. Jämför dig inte med andra som du anser har det bättre. Uppskatta små saker så kommer du inse hur rikt ditt liv är. Är du och din familj friska? Du är du miljardär.

Sen kollade jag just på den här.. så vackert att jag inte kan.. ja se så förstår ni.

24 kommentarer

 1. Fina fina mami! Du är alltid så klok och stark för familjen. Tänker på er always ❤️

  1. Tack fina Minis, saknar dig ❤️

 2. Usch va jobbigt för er alla💔
  Klart tjejerna vill att ni alla ska vara tillsammans, det är ni ju oftast.
  Det där är hemskt, när man inte kan klona sig, jag vet känslan😢
  Ni kanske kan hämta hem N lite tidigare på fredag, som en överraskning? Världens finaste storasyster❤️
  Hoppas du kan sova lite, snart är det fredag och myshelg hemma. Jag hejar på er alla och lite xtra på mamman idag.
  ❤️❤️❤️❤️

 3. Så fint skrivet. Så viktiga ord. All styrka till dig och familjen – ni är alla kämpar. Varma tankar och kramar till er.

  1. Tack Sofia
   Kärlek ❤️❤️❤️❤️❤️

 4. Vi är där ni är. Jag har tänkt mycket på det du skrev en gång, att du får så mycket tillbaka av att prata om skriva om det ni går igenom med andra. Jag har inte klarat av det än. När vi är på avdelningen så hälsar jag lite i köket men annars så håller vi oss för oss själva. Vet inte om det är positivt eller negativt. Jag hoppas att det är mitt sätt att hantera det och att det är olika vad vi mår bra av. Jag hade nog hellre egentligen velat umgås med de andra och få utbyta erfarenheter och tips. Men jag orkar inte höra deras historier. Ofta så är det ju inget positivt som ger styrka utan bara saker som ger mer oro. Eller hur känner du om detta? Ger de andra dig styrka? Kanske borde jag bli mer social på avdelningen.

  1. Hej Lotta!
   Jag får så otroligt mycket tillbaka. Kanske känns det naturligt eftersom jag redan var så aktiv på min blogg.
   Det är svårt. Jag har mina ”vänner” nu som jag känner typ 4-5 mammor och pappor som jag pratar med och hoppas matcha behandlingar med. Några som jag har på sociala medier som är ett bra stöd.
   En mamma som jag kom in samtidigt som, en som jag aktivt tog kontakt med för vi låg rum i rum när de kom in som nya, då tog jag tag i henne och har stöttat henne, en två som vi bara har klickat med i köket och tjejerna leker lite. Så det kom ganska naturligt.

   Jag är ju väldigt pratig av mig och tar lätt kontakt. Det är nästan alltid någon man kan prata med här och Corinne vill aldrig sitta i rummet så jag är ute hela tiden.
   Jag tycker det är väldigt skönt att ha kontakt med några i min situation, man kan ge tips, känna att man har saker gemensamt osv.
   Känner du dig ensam i situationen nu? Isf skulle det nog vara skönt att inte känna sig så ensam.
   Vilket sjukhus är ni på? Vad har ditt barn för sjukdom?
   Kärlek a

   1. Min son har ALL och vi fick diagnosen den 25/7 i år. Vi bor i Malmö så vi gör alla behandlingar i Lund. Jag har svårt att säga om jag känner mig ensam eller inte. Jag har många att prata med men ingen som är i samma situation. Kanske måste jag bara landa lite mer i allt först bara och sen kan jag börja bli lite mer social. Tack snälla för ditt svar. Hoppas att du kan sova lite mellan kissningarna. ;o) kram

  2. Hej Lotta! Mitt namn är Johanna och min dotter Molly behandlas för t-celldelning ALL sedan maj-17. Jag ville bara skriva att jag verkligen kan relatera till din svårighet att ta kontakt, jag gillade inte alls det inte början. Sen i och med att behandlingen gick framåt som den skulle och leukemin kom under kontroll så kände jag att jag kunde prata med fler på sjukhuset. Idag är jag ibland förvånad över det faktum att jag faktiskt har 4-6 mammor som jag kontinuerligt hörs med i goda och onda tider, men som har barn på samma avdelning och därför KAN RELATERA!!! Det är ovärderligt idag, tycker jag❤️ Hoppas det går enligt plan för er son❤️

   1. Hej Johanna! Ja det är säkert så som du skriver. Så snart jag har landat mer i det hela så är det nog lättare att ta kontakt. Tack för dina fina ord! Lycka till till er också! Kram

 5. Du är fantastisk….förstår inte hur du å andra i samma situation lyckas ta varje dag å varje situation med sån klokskap å styrka, mängder av tankar å såkkart ska lilla Corinne bli frisk❤️❣️

  1. Tack❤️
   Inte jag heller, men man gör det 👊🏼 jag är så imponerad av vissa föräldrar, de faller som korthus och reser sig, faller och reser sig. Allt för barnen ❤️
   Det ska hon 🙌🏼❤️

 6. Du fina människa. Du är
  Magisk. Du har Magiska krafter. Krafter i form av Styrka,Tålmodig,Positivitet,Energi men framför allt en kärlek som går genom skärmen och når alla som läser. Trots er svåra resa ger du hopp och tro till oss alla. Visar oss styrka och mod, får oss att inse att ta tillvara på varje sekund av livet. Den bästa magiska kraften du har är att du är en supermamma.🙏Vi tänker på dig och väntar tålmodig på ett stort lysande inlägg inom snar tid om tillfriskandet av lilla söta Corine❤️

 7. Blir både tagen, rörd och imponerad av din styrka. Både över att finna det positiva och kraften i att se det ljusa. Men också över att få oss andra att tänka till. Är övertygad över att något bra kommer ut ur detta helvete nu går genom. Du är en sann inspiratör I mycket, och det är du även om du tappar greppet och känner dig svag. Då finns vi här för att stötta dig. All kärlek till hela familjen och kramar till flickorna ❤️❤️

 8. All styrka o kärlek till er!❤️ Sånna kämpar!❤️

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 9. Tack för dom viktiga orden! Det skriker lite i mitt hjärta också när jag läser om att dina barn blir ledsna över att inte få sova tillsammans. Mina två sover i samma rum och somnar ibland i samma säng. Så tacksam över att dom kan få göra det.

  1. Ja! Va det, så underbart att de får göra det. Minnen de kommer ha kvar för alltid ❤️

 10. Blir så himla imponerad av er och all styrka som du och din familj har, ni är helt otroliga! All kärlek till er <3

  1. Tack Ellen ❤️❤️❤️❤️❤️ den finns inom oss alla, vi får bara inte tillfälle att använda den. Vi måste nu 👊🏼❤️ kram och kärlek

 11. Tuffa fina ni, hjärtat brister när när man läser att tjejerna blir ledsna för att de bara vill att ni ska vara tillsammans. Trötta barn som bara fått nog, vilket man verkligen förstår och mitt i det står ni föräldrar och förstår deras förtvivlan. Hoppas det blir bättre idag och ikväll! Vad kommer högdosbehandlingen medföra, kommer hon att tappa håret igen, eller är ni över den fasen i behandlingen? Håret är verkligen sekundärt, jag tänker att hon själv kanske blivit mer medveten om det åker av igen. Ta hand om er, tänk att ni snart tagit er igenom ett år, vilka kämpar!!

 12. Wow. Gråter. Tack för dessa ord, verkligen. All lycka och kärlek till er fina familj! ❤️

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️

 13. Medan jag torkar tårarna försöker jag skriva något tröstande, stärkande och klokt…Jag har raderat o skrivit flera ggr…jag är så imponerad av din styrka, men även din rädsla och din ärlighet. Har en frisk två-åring men har sedan jag blev gravid fruktat för att något ska hända henne eller att hon ska drabbas av någon sjukdom…Jag har lite svårt att leva en dag i taget pga. mina rädslor. Kan därför inte förstå eller ens förska sätta mig in i vad ni går igenom men jag har på riktigt bett till Gud att Corinne ska bli bra snart. Tack för att du delar med dig av din vardag.

  Det är sååå skönt att det fortfarande finns människor som kan visa känslor, berätta att de haft en jobbig dag, gråtit, bråkar med barnen, mannen osv. det då så lätt att tro att allt ska vara en dans på rosor och rosa moln med allt fejkat ute på sociala medier.

  Lycka till med allt Alexia. Ge dina fina bebisar en stor kram från oss.

  Ps. Jag har en styvdotter på åtta år som jag känner behöver uppmärksammas lite extra ibland och då lägger mini tidigt och tittar på film, badar eller målar naglarna med stora flickan. Det leder ofta till djupa diskussioner om livet, kärlek, kompisar osv. Det är väldigt uppskattat och mycket mysigt!

  Ha en fin kväll.
  Mvh. Klara

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *