Recept på plommon och äppelpaj

Hej mina fina,

Tack för alla era tummar, Corinne var feberfri hela dagen/natten och ögat har slutat att gegga, helt otroligt!! Jag är tacksam varje gång vi får vakna upp tillsammans hemma.

I går plockade vi plommon och äpplen från våra träd. Kan det bli bättre? Nej tror inte det, mysfaktor deluxn att barnen får skutta runt och njuta av den fina sensommaren.

Jag gjorde såklart en paj som blev super, hasselnötterna på toppen blir alltid lite brända men de smakar gott!
Här har ni receptet. Kärlek A

150 g smör eller margarin
1,5 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl hackad mandel
1 tsk bakpulver
1-1,5 kryddmått havssalt
Jag tillsatte: 50 g riven mandelmassa, ca 1 dl hasselnötter, 0,5 dl solroskärnor
600 g plommon, ca 12 st
2 äpplen

Koka upp plommonen snabbt. Då är det lätt att pilla bort skalet och kärnan.
Skala äpplet och skär i kuber.
Lägg alla ingredienser (utom hasselnötterna) till smuldegen i en matberedare.
Lägg äpplen och plommon i en pajform, strö över liiiite socker. Blanda i hasselnötterna i din smuldeg. Höll över kakan.
Grädda i ugn 200 grader i ca 25 min, håll koll!
Servera med vaniljglass och vaniljsås (eller en av dem).
NJUT!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *