Chaleur, nytt in och första dagen på ridskola

Hej fina ni!

Jag skrev i måndags att jag inte hade så mycket planer, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Igår var jag i MOS hela förmiddagen med min kusin. Vi hade tänkt att köpa lite nytt till garderoben, men för mig blev det inte så mycket. 2 toppar och en del nytt smink. Förut köpte jag väldigt mycket smink, och har alltid älskar det. Jag har bara lagt det intresset åt sidan ett tag pga tid och inte något speciellt sug efter det. Men jag älskar smink och att sminka mig och känner mig väldigt nyfiken på det igen 🙂

Jag köpte två nya foundations (inte för att ska sluta med min trogna följeslagare från Shiseido), men jag ville prova den nya Backstage Face & Body från Dior och en gammal favvo från MAC. Sen är jag totalt besatt av det nya läppstiftet jag köpte från  MAC. Mer om detta imorgon.

Onsdag:
I dag var jag och hade möte på kontoret HELA förmiddagen. Corinne var med och så lycklig bland alla skor. Nicoles agentur har Inuikii och Steve Madden så det finns väldigt mycket skor, vilket den lilla älskar. Vi gick igenom modell efter modell och gjorde små små ändringar.

Hon hittade jordens största mössa och hur söt är hon inte i den??

Sen var det dags för första ridlektionen för Naomi. Jag skrev tisdag i ”Veckan i fokus” och jag stressade till skolan redan igår med matsäck för att hämta Naomi och köra till stallet. MEN det var idag 🙂 Liiiiite märklig tid att rida klockan 14 (!) känner jag rent spontant? Nu jobbar ju inte jag men en ”vanlig” arbetande förälder kan väl inte gå från jobbet kl 13 för att åka till stallet, eller det är kanske så det fungerar med aktiviteter. Men skönt för oss att vara klara tidigt.

Först hittade jag inte dit, så vi missade uppropet. Jag kom inflåsande med barnvagn (C sov) och en arg ridlärare undrade var Naomis ”ledare” var? Ledare tänkte jag? Que? Det är väl du då sa jag? Vem ska gå med henne och hästen?
Wtf betalar vi 4000kr för att JAG ska gå med hästen? Jisses! och greja med det tyglar och allt vad det heter. En nybörjare till barn OCH mamma. Men alla har väl varit nya någon gång tänker jag. Som TUR är var det en snäll tjej i stallet som kunde hjälpa mig att leda Naomi och hästen denna gång.
Lite små rädd är jag också, men jag kanske vänjer sig. Nu är jag taggad på att axla rollen som stall-mamma!! Let´s do this!

Kickboxning och Ridning är det som gäller, nu räcker det med aktiviteter. Jag fick nu känna på stressen som många andra föräldrar upplever OCH jag jobbar inte ”vanligt” jobb, OCH jag har bara ett barn som går i skolan än. Det är redan en massa saker att hålla koll på, gymnastik, utflykt, ta med det,  kom då, gör si, gör så, ridning, boxning osv osv. Ni som har 3-4 barn, HUR GÖR NI? Har ni något sorts superminne eller finns det tips för att hålla reda på allt? Mottages tacksamt isf 🙂

14 kommentarer

 1. Åh vad härligt med ridning, den bästa aktiviteten av alla ❤️ Har ridit sen jag var barn och älskar det fortfarande, det är något visst med hästar, de ger så mycket tillbaka som en ”vanlig” sport inte gör. Bara att hojta till om ni behöver ledarhjälp 😉

 2. Hej, har tre barn. Så här gör vi: stressar, glömmer, skrattar. Tänker att det väl inte är så jävla viktigt alltid med allting? Alla kommer sent och glömmer någon gång.

  1. Helt sant!!! Vi är bara människor och föräldrar med mycket i huvet.
   Ska inte sätta för mkt press på sig själv ❤️❤️❤️ kramar

 3. Har två skolbarn och visst är det stress men det är ju självalt eftersom vi vill att barnen provar på många olika aktiviteter för att se vad de gillar. Men visst har jag ”ångrat” detta både en och två gånger … kan man samåka och organisera sig med andra föräldrar så underlättar det enormt!!! Kram!

  1. Det är smart!!
   Stor kram! Bra jobbat med kidsen 😊😊😊

 4. Jag kom sent till rid och sim lektioner då och då, händer alla, ingen fara! 🤗 Men håller med om att tiden är konstig haha. Tycker även att stallet ska organisera en ledare. Jag red på Sundby och Ågesta ridklubb och på båda ställen var det äldre tjejer som ledde i utbyte mot typ ‘poäng’ och när man samlat på sig en viss summa poäng fick man en gratis ridlektion , himla bra initiativ tycker jag iaf 🤗 Vill även slå ett slag för en almanacka (i bokform med veckoöversyn) så kan man ha riktigt bra översyn och hålla koll! Kram!

  1. Smart!!! Det var ju kanon att äldre tjejerna kunde leda.
   Men hon blev sååååå arg för jag var sen hon var stenhård med allt. Men men, sen släppte jag det och tänkte att det är bra för Naomi som annars kan vara lite pratig och så 😊😊😊
   Stor kram

   Jag har precis plockat fram min kalender och börjat anteckna ALLT! Sååå skönt!! Tack för tips!

 5. Skolkurator

  Almanacka och lista på kylskåpet. Har tre barn… tyvärr bara en hjärna 😆

  1. Hahahhahaha!! Ok lappar på kylen är bra! Tack!!

 6. Jag har två barn som tränar ca 4 gånger i veckan..var! ( olika tider och olika hallar varje gång)+ matcher. Kalender i mobilen och påminnelse på det! Min man jobbar mkt så jag får köra mkt till och från träningar. Controllfreak som man är, har vi lyckats komma i tid, men pappan har kört dom till fel aktivitet fel dag😆
  Precis när man lärt sig alla tider och hallar så är det sommaruppehåll, och som nu, till hösten nya tider!!
  Även om det är jobbigt i bland, och man kan störa sig på otrevliga ledare så tänker vi att barnen kommer ha igen det här när dom blir äldre! Det är så bra att dom rör sig och gör något dom tycker om❤️Kram

 7. Maria i Höllviken

  Klassiska kvinnofällan, det är vi som blir projektledare i företaget familjen. Dvs det är vi som dubbelarbetar och blir utbrända. Samtidigt är det ju det man vill, vara med och uppleva med barnen, se till att de får testa, hjälpa till med läxor osv osv osv. Nu har jag inga barn i skolan längre och jag har fått tillbaka mitt liv 😉

 8. Åhh herregud 4000?! Vår 5-åring rider varje lördag (vi har valt dropin för att inte låsa oss en hel termin än) och det kostar 100 kr per gång och dom har yngre stalljobbare som leder (ibland om det är många får en förälder leda) och dom är såååå duktiga på att förklara och hjälpa barnen då det är deras brinnande intresse

  1. Ok exakt så vill jag ha!! Vart är det?

   Det är galet!!!! Och de är så vansinnigt otrevliga 😒😒😒
   Här är tvärtom, jag kände att de kommer att trycka ner oss alla, bara hästmänniskor är välkomna

 9. Känner SÅ igen känslan att vara ny förälder i stallet! Jag minns när stalldörrarna öppnades och det sprang runt massa människor och bar, kånkade, sadlade, etc…och jag tänkte ”tänk, detta är en hel värld för många och jag har aldrig sett den!”. Och pulsen första gången jag skulle leda ponnyn…220 haha! livrädd att bli biten. Men, ett år senare var jag fast, älskar dessa fina djur och känslan att ha lärt sig något nytt och stolt över att vara ”en av dem” även om jag fortfarande är rookie 🙂 lycka till och hoppas ni båda kommer trivas!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *