Anjas saftiga bananbröd

Hej hjärtan,

I går fick jag syn på tre bananer som snart var påväg ner i papperskorgen. Då kom jag på Anjas bananbröd som hon tipsat om flera gånger i sin blogg. Det var dags att prova och jag är så positivt överraskad om hur gott det var, dessutom väldigt enkelt och det gillar man ju 🙂 Brödet blev verkligen så saftigt och gott, lova att ni testar!

Du behöver:
4 eko ägg
3 mogna bananer
2 dl riven kokos
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
6-8 urkärnade dadlar
3 msk kallpressad kokosolja (smält)
1 tsk vaniljpulver
En nypa flingsalt

180 grader

Mixa banan, ägg och dadlar med stavmixer i en stor skål. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten in en form, jag använde en brödform som jag klädde i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter. Känn med en sticka så konsistensen känns bra. Låt svalna innan du serverar.

Tack Anja för ett superrecept, du hittar henne blogg här

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *