Hur kan mitt instagramkonto växa?

Hej vänner

Idag hade jag en superhärlig och inspirerande förmiddag tillsammans med Instagram. Först promenerade jag in till stan med musik i öronen och världens härligaste väder – det är så perfekt just nu tycker jag. Jag mötte upp Rondek vid Mood och gick till Facebooks skandinaviska huvudkontor som ligger vid Brunkebergstorg. Jag var bjuden av United Influencers som hade anordnat det lilla eventet/seminariet med fokus Instagram. Vi pratade om tips på hur man växer, hur algoritmer fungerar osv.

Det är galet hur stort Instagram är med över en miljard användare i månaden, wow! Att konkurera på Instagram är inte en lätt match, men de gav lite tips som jag tänkte dela med mig av.

IMG_5549.jpg

– Först och främst måste man hitta sin egen grej och fokusera på den.

– Använd allt på Instagram. Uppdatera flödet, stories, posta filmer, IGTV så du maximerar engagemanget på din sida.

– Skapa med din telefon. Det finns massor med appar som hjälper dig. Jag får väldigt många frågor om ramarna på min story. Appen heter Unfold.

– Tänk inte för mycket.

– Visa ditt ansikte i dina storys så folk får se mer av dig.

– Engagera dina följare. Ställ frågor, ge dem små utmaningar. Använd alla roliga saker som finns på stories.

– Tagga dina bilder (oops jag taggar aldrig mina bilder) med relevanta tags. Kanske skapa en egen för just dig. Använd inte typ love som får miljoner taggar i veckan.

– Använd highlights för att få folk att ”lära känna dig snabbt.

– Använd den platsen du är på när du postar. Välj hellre en specifik plats för att du ska bli upptäckt. Väljer du tex bara Stockholm är risken att du försvinner i taggen stor. Många fler lägger upp bara Stockholm än t.ex Norrmalmstorg, Stockholm.

– Posta ca 2-3 inlägg om dagen (stories inräknat)

– Stick ut!!!!

– Få engagerade följare som kommenterar och likear dina bilder. Det är det som gör att du hamnar överst i deras flöden sen. Instagram vill ”hjälpa till” så du inte ska missa ett inlägg som de tror att du skulle gilla.

– Under IGTV kan du lägga upp filmer som är upp till 60 min långa. Du kan filma i stående format och dundra upp länge filmer. Kul!!!

IMG_5557.jpg

Det spelar ingen roll om du har massa följare men ingen gillar, då anses inte kontot ha så högt engagemang och företag vill förmodligen inte samarbeta.

Här kan ni läsa lite om vad som anses vara en bra engagemang ”rate”, om man som företag vill köpa sponsrade poster. Ca 6-10% av följarna är toppen engagemang!

En av de vanligare frågorna var hur man för sitt konto verifierat (den blå ploppen). Det är Instagram som bestämmer men man kan nu ansöka om att få en verifiering under inställningar. Man skickar in en bild på sin legitimation och hoppas på en blå plopp!

Det var mycket bra nyttig info idag, ställ fråga om ni har något ni tänkt på som jag missat.

2 kommentarer

  1. Intressant läsning! Det jag kan känna är trist med den nya algoritmen är att det främst är de ”stora” kontona som syns. Tyvärr får jag ibland inte upp mina vänners bilder, trots att jag alltid gillar och kommenterar dem. På så vis känns det som att de stora kontona betalar en ”hyra” för att synas högst upp i flödet hela tiden. Pratade dem någonting om detta problem? Och det faktum att vissa stora influencer inte ens når ut till 35% av deras följare? Kram

  2. […] veckan var en bra vecka. Den började med att jag fick gå på ett minievent hos Facebook om instagram, väldigt spännande. Flera av er tyckte tipsen var hjälpsamma, kul! Jag bakade ett […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *