Magisk tomatmarmelad

Tomatmarmelad låter kanske konstigt. Men jag kan lova er att den är oslagbar till mycket. Den här med lite goda ostar slår allt tycker jag. Det var faktiskt Mike som gjorde den här gången, och vi gör alltid lite extra och ger bort i present. Enkelt som tusan är det också.

Som igår när vi skulle bort på middag. Då köpte vi några goda ostar, en fin skärbräda, ostbestick, en flaska vin och vår hemmagjorda marmelad i en fin korg. Så kul att ge och trevligt att få.

Du behöver:

1 kg tomater

0,5 kg syltsocker

1 vaniljstång

1 dl sötmandlar (skalade som du skär i bitar på längden)

Gör så här:

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och förbered ett kallt vattenbad bredvid. Gör ett snitt på toppen av tomaten och doppa några i taget i ca 30 sekunder tills att skalet flikar sig. Ta upp och kyl i det kalla vattnet, lägg åt sidan. Skala och dela tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med syltsockret. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i hela vaniljstången och koka upp. Låt sjuda i ca 10-15 min, smaka av med lite citronsaft om du vill. Lägg i mandel och blanda runt.

Ta av kastrullen från värmen och låt svalna, häll upp marmeladen i rena burkar och förslut, vänd upp och ner på burkarna. (Kanske har drömt men det blir väl vakuum då?)

4 kommentarer

  1. Provade tomatmarmelad för några år sen i Grekland, i kombination med saganaki. Höjde lite på ögonbrynen i början med kombinationen var gudomlig!

    1. Magiskt!! Ska prova det 👍🏼👍🏼👍🏼

  2. Ska det verkligen vara 1kg syltsocker?🙈

    1. Halvt kilo!!! Omg har ändrat nu
      Tack!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *