Varför är det så jobbigt att visa känslor?

Facetune_24-08-2018-16-41-39.JPG

Hej vänner,

I dag var Corinne med Mike, och jag mötte upp massa härliga människor vid humlegården för att fira lanseringen av Biancas egna märke, Bianca by Bianca Ingrosso.

Vi åkte taxi ut till Bockholmen där tjejerna på HOSS agency hade ordnat en magisk tillställning. Det var ju underbart väder, så vackert nere vid vattnet och så fint upstyrt. Jag kände typ ingen av de som var där så det var superkul att prata med nytt folk.

Men det var inte ett vanligt event. Det väckte mycket känslor, inte minst hos mig när vi satt på lunchen. Jag trodde aldrig att det skulle bli så, men så blev det. 

Mitt emot mig satt Benjamin och hans gitarrist, som senare sjöng för oss, wow säger jag! Älskar Benjamin, inte minst för att han spelas här hemma hela tiden, men han är snäll och ödmjuk. Down to earth. När han skulle gå väntade han in Corinne och Naomi som fick hälsa på honom, såååå gulligt!

Under lunchen fick vi lite meditation och tankehjälp av livscoachen, Filippa Tjärnlund som var med under lunchen. Vi fick fylla i en lapp med vilken vår högsta prioritet eller mål är just nu. Vilken tanke som stoppar oss att nå dit, hur vi ska försöka göra för att nå dit osv. Efter vi fyllt i våra lappar frågade hon om någon ville dela med sig av sina tankar, redan då hade jag redan börjat gråta. Och värre blev det när jag hörde någras lappar läsas upp.

Där sitter jag och bara tänker lugn sluta gråta sluta gråta. Inte så enkelt, speciellt inte när man hör de andras ord. Filippa tittar på mig och frågar om jag vill läsa. Shit tänkte jag, men bet ihop och läste. Jag skrev att min högsta prioritet i livet är att vara en stark, trygg mamma till C så hon alltid känner sig lugn och trygg. Att min oro ibland kan ta över. Jag försöker bearbeta det genom att meditera och att försöka leva i nuet.

Ibland går det inte att hålla tillbaka sina känslor. Egentligen ville jag inte sitta och gråta där framför alla. Men sen efter tänkte ja, äsch kanske var det bra. Vi lever alla i en ”ytlig” värld där vi alla är rädda att visa oss svaga, eller vågar visa sina känslor. Vi måste sluta. Vi måste våga vara svaga, våga vara oss själva och sluta att försöka vara perfekta. På vilket sätt kan det vara dåligt? Vi måste komma ihåg att vi alla känner oss otillräckliga ibland. Då och då kanske man bara måste ta en paus och stanna upp. Se sig omkring och njuta av den stunden man är i NU. 

Jag är så glad för att jag fick egentid idag och så glad att Bianca valt att ha ett så fint tema på lunchen. Grattis till din nya business, jag älskar fodralen och behövde verkligen ett snyggt till mig dator.

Nu ska jag baka syltkakor med kidsen och njuta av fredagsmys!
Love
A

Processed with VSCO with m5 presetProcessed with VSCO with m5 presetProcessed with VSCO with m5 presetProcessed with VSCO with m5 presetProcessed with VSCO with m5 presetDSC01560x

Benjamin Ingrosso sjöng så magiskt.

11 kommentarer

 1. Så starkt och modigt av dig och så klok du är, Alexia. Det finns små och stora saker i livet och detta att finnas där för barnen (och andra viktiga personer) tillhör definitivt de stora.

  1. Håller med dig ❤️❤️❤️❤️

 2. ❤️❤️❤️

 3. Att gråta är inte att visa sig svag, det visar att du varit stark för länge❤️

  Åh va härligt att du fick lite egentid och kunde vara i nuet och släppa loss känslorna, det behövde du! Du är en fantastisk mamma till dina barn, skönt att du fick pysa ut lite, det är nyttigt❤️

  Ha en fin helg.
  ❤️❤️❤️❤️

  1. Tack snälla Nina ❤️❤️❤️

 4. Vad vore en värld utan känslor? Så otroligt viktigt att inte stoppa tillbaka känslorna för rädsla av att visa sig svag. Så mycket gott som följer när man väl öppnat upp sig. Det hjälper människor som kanske har lite svårt för att visa vad dom egentligen känner.Jag försöker tänka så i alla fall❤️.
  Du verkar vara en så klok och varm människa och en fantastisk mamma!

  1. Helt rätt!!! Tack snälla
   Det var verkligen skönt efter och jag hoppas att flera av dem fick sig en tankeställare ❤️
   Kramar och tack

 5. Att gråta är naturligt och nödvändigt, ett tecken på att kroppen fungerar. Därför är det synd att vi i vår kultur skapat ett samhälle där vi ska hålla inne på allt. Det kanske fungerar en stund, men lagras alltid någon stans. I fysisk smärta, ångest, fysiska eller psykiska sjukdomar, mentalt, på något sätt. Det behöver komma ut, och jag vill tro at ett sådant samhälle kommer bli till. Det skapas precis nu. När du gråter, när jag gråter, när någon annan gråter. Det är okej <3 Jag vet ju inte vad de andra på lunchen tänkte, men hade jag suttit med skulle jag enbart tänkt goda tankar om dig som grät. För mig är det inga konstigheter. Att gråta är lika naturligt som ett leende för mig. Sen förstår jag din oro. När jag gråter känner jag mig också fel, pga. strukturerna. Men jag klarar inte att hålla tillbaka längre. Då får jag en hemsk huvudvärk och blir på riktigt påverkad flera dagar efter åt. Känner så tydligt hur kroppen säger emot, vill att jag ska få utlopp för känslorna som är reaktioner på omvärlden och det som händer inuti mig. Jag måste släppa ut det, känner så tydligt att det är fel för hela mitt väsen att stänga in det. Så här är en till som gråter. Men man får det, tycker jag <3

  1. Såååååå fint du skrev Lisa wowowo vill bara läsa din kommentar om och om igen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 6. Fint inlägg ❤️ Du är en sån bra förebild!

  1. Tack snälla fina du!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *