Helgen i bilder; prideparad

Hej hej,

Hoppas att ni har en trevlig helg. Vi har toppen!

I fredags var vi hemma hos våra vänner och Naomi badade och lekte med deras döttrar. Så mysigt! Jag blir så sugen på att flytta till hus, känner mig redo nu haha. De hade show efter show och dansade till Drakes nya låt som hela världen har spelat sönder 🙂 Ska filma det till nästa vlogg.

På lördagen vaknade vi och vi åt bananpannkakor innan vi fikade och ”firade” att jag och Mike varit tillsammans i 8 år. Vi har inget datum och brukar inte riktigt fira, men nu ska vi ändra det och vi satte 6/8 😁

Sen var vi supertaggade för Pride-paraden som gick i mål nära vår lägenhet.

Naomi ville vara regnbåge och klä hela henne i glitter men det blev en blandnings av en fluga och ballerina 🙂

Vi hade kul och barnen var fascinerade av allas kläder. Det är så viktigt att vi som föräldrar pratar med barnen och förklarar att vi alla är olika, tycker olika, att man får älskar den man vill osv. Jag tycker folk ska sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker, hur andra ser ut och vill vara. För mig är det en självklarhet att vi ska vara olika. Vi måste sluta skapa normer och lära våra barn att man ska vara på ett visst sätt, och annars är det fel. Uppfostran är en annan sak tycker jag, men inte lära barnen att vi ska vara på ett visst sätt annars är det fel.

Pratar ni med er barn? Tycker de att det är konstigt att tex tjejer är tillsammans med tjejer och killar med killar?

Love wins❤️🌈

Min kostym är från ALIX the label 👌🏼

4 kommentarer

  1. Härligt party ni hade på Priden😄
    I vår familj har vi min bror som har downs syndrom och för snart sju år sedan fick min andra bror en son med downs syndrom, så i och med min bror så har jag faktiskt aldrig behövs prata med mina barn om att det finns olika människor, det kom liksom gratis!

    ❤️❤️❤️❤️

    1. Så viktigt ❤️❤️❤️

  2. Mina killar 5 och 8 vet att man kan gifta sig med vem man vill, det har liksom kommit naturligt under uppväxten, och vi har sett pridetåget några gånger. Däremot blev de väldigt förvånade när jag berättade att en hund som deras farmor och farfar brukar passa har två ”mattar”. Va?! En hund ska väl ha en matte och husse?! Ha ha, där var de plötsligt helt oförstående. Men vi fick ta det från början men olika familjekonstellationer och då hängde de med 😂.

  3. Hej, helt med dig. Min 6-åring älskar klänningar, enhörningar, rosa, nagellack mm. Vilket de allra flesta gör mer eller mindre. Men eftersom han är en pojke så får han och jag så mycket kommentarer, mest jag Än sålänge tack o lov. Människor både i min närhet och okända ger syrliga blickar och kommentarer. Andra barn tittar på honom och deras föräldrar gör likaså. Det gör så ont i mig. Man säger till mig att eftersom jag tillåter och är positiv till hans val så orsakar jag framtida problem för honom. Varför ska inte ett barn lika väl som en vuxen ha på sig vilka klädesplagg man vill eller de färger som tilltalar en?? Men försöker stå på mig, lite orolig för hur det ska bli nu när han börjar skolan. Tack för dina tankar, hög igenkänningsfaktor. Ta hand om er ☺️ 💞

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *