Permission, kortare hår och sond i näsan

God morgon vänner,
Min svägerska kom med underbar frukost idag. Så mysigt att ha så kärleksfulla människor runt omkring oss. Igår fick jag panik på allt här som lossnade överallt, så vi klippte vi av hennes hår så kort vi kunde när C sov lunch, så söt. Hon vaknade och började dra i håret men sen glömde hon bort det. Snart lossnar nog allt men hon kommer förhoppningsvis inte bry sig så mycket hoppas jag. Hon fick ju sonden i förrgår så vi har varit upptagna med att hålla henne borta från att dra i den, och trösta henne eftersom den kändes så obehaglig i början. Den är lite hård från början och går från näsan ner i munnen och ”landar” i magsäcken. Meningen är att hon ska få mat när hon inte kan äta, tex de dagar hon har blåsor i munnen eller som ett tillägg till hennes vanliga mat. Sen det bästa är att vi kan ge all medicin i den och slippa hålla fast henne med våld flera gånger om dagen. Just nu är vi väldigt nöjda med att ha den på plats och det fungerar supersmidigt. Dock ska jag byta tejpen till en lite smidigare och diskretare. 

I dag fick vi äntligen åka hem på permission. Gud va magiskt det känns!! Vi har dundrat på julmusik i högtalarna och redan hunnit baka pepparkakor.  Det är inte så mycket julkänsla här hemma, men jag ska be mamma komma hit och hjälpa mig med det. Bara doften av pepparkakor räcker just nu. C är såååå glad, och det är det viktigaste! Hon sa, åhhhh Ninnis hus när hon kom in (kallar sig själv för ninni). Så galet att man uppskattar varenda liten grej efter allt som händer. Bara över att få andas frisk luft efter nästan 3 veckor på sjukhuset, att få koka sitt eget kaffe och ha alla sina saker här, small things in life. Imorgon åker vi tillbaka 🙂 Vi hörs lite senare, kärlek A

68 kommentarer

 1. Kärleken kommer krossa den vidriga sjukdomen!!
  Heja er!!

  1. Jag är lika säker som du 🙂 Kramar till dig

 2. Ohhh underbara söta tjej. Känner inte dig fina Corinne men du är med i mina tankar varje dag och varje dag ber jag en liten bön och sänder fina tankar ❤️❤️ Hoppas du blir kry snart och busar massa med din mamma och pappa🙏🙏🙏❤️❤️

  1. Tack snälla söta fina du för dina tankar och böner. Jag lovar att krya på mig och vara lika pigg och busig som jag alltid är när jag kan. Kram / Corinne

 3. Sååå söt hon är lilla C! Med eller utan sond, med långt, kort eller inget hår. En liten C är alltid en sötnos oavsett.

  Ditt sätt att hantera hela situationen Alexia är otroligt beundransvärt. Såklart en mamma tar hand om sitt barn, men att en mamma har den otroliga inställningen som du har gör att din flicka känner sig glad och trygg, trots allt läskigt på sjukhuset!

  Har C någon dröm? Något hon såå gärna skulle vilja göra? Jag vet att ni inte är beroende av allmosor, men jag är övertygad om att dina läsare skulle vilja samla ihop pengar och så att C kan få göra något hon tycker vore jättekul. Så kan ni i familjen åka på fler resor tillsammans 🙂

  ALL kärlek <3

  1. Vilket fint initiativ Nina! Kram

   1. alexia

    Så otroligt fint, blir så rörd

   2. Samantha

    Jag känner inte dig och första gången jag fastnar för en blogg. Men vilken UNDERBAR och STARK mamma du är! Jag hade brutit ihop totalt men jag beundrar dig och andra lika starka mammor (och pappor för den delen)! Jag hoppas av hela mitt hjärta att din dotter blir frisk igen, vilken skönhet hon är! Ber till alla makter om det.

    Håller med ovanstående, om du startar en insamling så står jag först i kön!

    Många kramar till er och all lycka till er!

   3. alexia

    TACK!!! Jag gör allt jag kan för att styrka och ge henne energi under den här jobbiga tiden.
    Tusen tack för din kärlek och stöd! Kramar

  2. Tack Nina, jag tycker också hon är söt som socker, oavsett sond eller skallig 🙂

   Va gullig du är. Jag är alltid positiv och det underlättar mitt liv på så många sätt och självklart situationen vi befinner oss i. Jag tror och hoppas att vi kan ta oss igenom allt så bra och lätt som möjligt. Corinne är så glad och stark och det ger oss energi och tvärtom. Så härligt!

   Men sååå fint initiativ, gud jag blir så rörd. Just nu så vet jag inte, men det kanske kommer under resan, hon kommer vara 5 år när hennes behandling är över så kanske har hon drömt om någonting speciellt. Jag ska i alla fall göra en insamling till forskning. Det är så viktigt att forskarna i framtiden kan ta fram ännu bättre program och cellgifter för cancerbehandling.
   Kärlek till dig och stor kram

 4. Nästan än sötare med kort hår ( om det ens är möjligt ) :). All kärlek o energi till er

  1. Hihi! Tack 🙂 Hennes lilla ansikte kommer fram med kort hår! Kramar

 5. Caroline

  Jag är sååå otroligt imponerad över erat sätt att hantera allt och blir så glad när jag ser lilla C le. Hon är sååå fin och jag tänker på er varje dag och hoppas hon ska bli frisk så fort det bara går. All kärlek

  1. Tack Caroline 🙂 Just nu springer hon runt med sin syster, skrattar och är precis som vanligt, så underbart att se. Jag hoppas att hon kan få må så här bra ett tag nu 🙂
   Kärlek till dig!

 6. Corinne har fått positiviteten o styrkan från dig helt klart. Ninni! <3

  1. <3 Tack hjärtat!!!

 7. All kärlek till er fina ni <3

  1. Tack Mia, kärlek till DIG

 8. Emma+Villius

  Underbara söta Corinne!!💖💖 Lika söt som vanligt, så underbart att du får komma hem en liten stund. Böner går till Corinne varje dag.🙏🏼🙏🏼🌟🌟

  1. Tack Emma, så skönt att se henne springa runt och busa, skratta och leka som vanligt 🙂 Små saker i livet som jag uppskattar nu! Kramar och kärlek

 9. Er resa berör mig så! <3 Ni verkar så starka och sammansvetsade i det här. Det gör ont att barn, och familjer, ska behöva gå igenom detta. Jag får verkligen ett annat perspektiv och kramar lite extra på mina flickor och min man. Kram och kärlek till er <3

 10. All kärlek och styrka till er ❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Tack gullis ❤️❤️❤️❤️

 11. Isabelle

  VILKEN LITEN SUPERHJÄLTE CORINNE ÄR! Och du vilken kraft du ger henne ♥️
  Tänker på er !

 12. Sötaste tjejen ❤️❤️❤️ Massa styrkekramar!

 13. Åhh, ”Ninnis hus” – älskade lilla vännen! 😍 Vad mysigt att få komma hem ❤️ Massa kärlek till er! Ses snart! ❤️👋🤗

  1. ❤️❤️❤️ så härligt att höra att även hon uppskattar små saker ☺️☺️ ses snart längtar

 14. Fina ni! Vad skönt att ni fick komma hem ett tag, hoppas det blir mycket sånt för er nu framöver också. Massa styrkekramar! <3

 15. Jag blir så himla rörd av att se vilken fantastisk mamma du är i allt detta fruktansvärda. Du lyckas hitta på småsaker för att pigga upp vardagen för din modiga tjej trots allt jobbigt, vilket jag är övertygad gör det hela lättare för henne. Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att hon blir bra snart, så hon kan återgå till sitt vanliga liv där hon får vara som vilken liten tvååring som helst. ❤️ Stora kramar till er alla, ni är så modiga!

  1. Tack Emma! Hon är så modig, så stark och så glad den här lilla tjejen så man vill inte annat än bara ha kul med henne så gott det går. För att livet ska vara så normalt som möjligt så försöker vi vara glada, och pigga upp med små saker.
   Det önskar jag också, lång väg kvar men den blir som sagt lättare om vi försöker ha kul också ❤️❤️ stora varma kramar

 16. Meeen sötnosen😍😍😍😍

  Heja er💚

 17. Hej! Ville bara säga att jag tänker massor på er. Trots att vi inte känner varandra men din/er historia berör en så otroligt mycket! Jag fick livmoderhalscancer när jag var gravid med min lilla Ia för ett år sedan men allt har gått bra med oss båda!
  Men att ha cancer själv är mycket ”lättare” än att vara nära någon annan som har det! (Vet det av erfarenhet då jag förlorade min mamma i cancer för 2 år sedan). Men jag kan inte tänka mig något värre än att ens barn drabbas och blir sjuk! 😥Då skulle jag bryta ihop!
  Men du/ni verkar ta det väldigt bra! Så viktigt med er positiva syn på livet! Jag är imponerad!! 😊Kram o lycka till med allt ❤️

 18. Känner inte er men er historia likt många andra barns kamp mot cancer berör så mycket. Efter två föräldrar bortgångna i cancer blir jag så beundrad över just barns inställning till livet och kämpar glöd vid sjukdom! Hoppas hoppas innerligt att allt kommer gå på bästa möjliga sätt för er! Massa kärlek till corinne och er som superduktiga föräldrar!

 19. Så härliga ni verkar vara hela familjen❤️
  Vilka förebilder!.
  Känner med er❤️💕men eran toksöta underbaring corinne fixar självklart detta. Många kramar jenny😘

 20. Älskadeälskade barn <3 Känner tyvärr ej er men tänker på er varje dag. Er berättelse berör så otroligt mycket. VET att det kommer gå bra. Skickar oändligt många styrkekramar till hela familjen. Framförallt till världens finaste lilla tjej som jag vet kommer fixa detta! Men även till dig Alexia, vackrare och finare mamma kan man ej hitta! Blir tårögd av varje jag jag läser ett nytt inlägg. Kämpar med er!

  TUSEN KRAMAR <3
  /Rebecca

  1. Tack Rebecca! Nu blir jag tårögd av din fina kommentar ☺️❤️ Jag ligger bredvid henne nu och ska ge henne en bamsekram från dig ❤️❤️❤️ Kärlek till dig!

 21. Underbara C, blir så berörd när jag läser dina inlägg och din positiva styrka lyser igenom. Vilken stark liten tjej hon är, helt fantastiskt. Kämpa på, jag längtar till den dag du skriver att ni ser ljuset i tunneln! <3

  1. Jag längtar sååå till den dagen, en 5-årig frisk flicka, som har startat livet med en sån fight, hon kan inte bli annat än stark 💪🏼❤️ Stor kram till dig

 22. Alexia! Jag har alltid kikat in hos dig då Corinne och min lilla Julia är exakt lika gamla. Blir så glad av att läsa om er glädje idag och fina lilla Ninni!!!! Njut av er permis och jag vet att allt kommer att gå bra för er lilla fina familj❤️ Kramar Louise

 23. Åååh va skönt!!! Så himla söt!!!! 😍😍

  1. 🙂 Underbart

 24. Vilken sötnos!

 25. Åh jag kallade också mig själv för Ninni när jag var liten! 🙂
  Jag tänker på dig, Corinne och din familj varje dag. Jag vet att ni kommer klara er igenom detta galant. Du verkar vara en fantastisk människa och mamma <3
  I år kommer mina julklappspengar att gå till barncancer fonden, jag är så berörd av er historia och har även insett hur viktigt det är att ta vara på livet och vara lycklig över det man har.
  Många varma kramar till er <3.

  1. Tack ”Ninni” 🤗 låter som en kanon julklapp! Det ska jag me! Mina barn har fått så mkt dessa veckor så jag ska dra ner presenterna till 2 var, sen blir resten till Barncancerfonden. ❤️
   Massa kramar till dig och ha en fin helg

 26. Starka tuffa tjej!!!! Massor av styrka o positiv energi 💫💫💫💫❤️❤️❤️

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️👼🏼

 27. Lilla ängeln så fin. Med eller utan sond. Med långt eller kort hår! <3 Tänker på Er varje dag! Kärleken är starkast!

  Ps. Saknar min syster på kontoret. Massvis!! <3
  Puss

  1. Saknar ihjäl mig efter dig och kontoret, tänkte på er igår när det var julmiddag.. snart kommer jag och gosar ❤️❤️❤️❤️ kärlek!!!

 28. Godmorgon
  Är ganska ny här och kommenterar bloggar väldigt sällan. Tycker du skriver så fint och äkta, det berör mig något så oerhört💞 Vilken styrka ni har allesammans, jag beundrar er! Eran resa och ditt fantastiska tänk påminner iallafall mig om att inte gnälla om oviktiga saker och inte stressa över julklappar, allt sådant är ju helt oviktigt. Stor kram till er💟

  1. Tack Elin! Jag har också lärt mig så otroligt mycket bara på dessa få veckor. Och ännu mer kommer jag att lära mig. En sak är precis som du skriver, att inte stressa för små saker som egentligen är obetydliga. Helt oviktigt! Istället uppskatta små saker som att uppskatta att vara tillsammans en fredagkväll och bara göra ingenting.
   STOR kram till dig!

 29. Aleksandra

  All kärlek till er!❤❤❤❤❤

  1. Tack!!

 30. Hej, vi (min sambo Nima känner Mike, Nima jobbade på sandys i Täby) ville bara sända våra tankar och att vi hejar på er och er fina corinne! Kärlek och styrka till hela familjen ! Kramar från Matilda m familj

  1. Åh!! Ska hälsa Mike och kramar till er! Tack för er hälsning 🙂

 31. Jag gråter varje gång jag läser ett inlägg eller bara tänker på er. Ska vara ärlig och säga att jag inte ens följt dig så noggrant tidigare. Så en dag upptäckte det fasansfulla ni går igenom och det har gripit tag i mig med en orkansstrykas kraft. Jag gråter för att det är fasansfullt, men också för att du och ni verkar hantera det med sådan kärlek. Du lyckas förmedla hur allt kan vända på några timmar, er sorg, er kärlek, er smärta och er möjlighet att ta vara på stunderna. Aldrig har det varit tydligare vad som är viktigt och oviktigt! All kärlek till dig och hela din familj

  1. Tack kära du! Du har helt rätt, Corinne har ett hav av kärlek runt omkring sig som tar henne fram och igenom det här. Helt säker 🙂
   Tack för din kärlek och energi, Stor kram och massa kärlek A

 32. Ett tips är att klippa tejpen som du fäster sonden på kinden med som ett hjärta eller nån annan gullig form

  1. SÅ BRA TIPS! Va glad jag blir, det har jag inte hört eller sett förut. Va kul! Kramar

 33. Vacker dotter NI HAR kämpa på de kommer gå bra 👍💪🤗

  1. Tack snälla 🙂

 34. Kärlek och tankar till er! Hittade hit ungefär samtidigt som C blev sjuk. Känner er inte men nu kan inte annat än följa er på den resan ni precis påbörjat. Ni är modiga, kloka och så kärleksfulla! Det här kommer ni att klara och dom dagar ni behöver stöd så finns vi bloggläsare här för er. Tack för att ni delar med er!! Kram!!!

  1. Tack Helena ❤️❤️❤️❤️ Tack för all energi ni ger mig

 35. Starka fina ni! Ni är oslagbara och Corinne, hur tusan kan ett barn vara så himla tapper? Den tjejen kommer åstadkomma stordåd ❤️

 36. Fredrika

  Ni är så starka!!!♥️♥️

 37. Vi är mitt i en leukemi-behandling här också, min son på 7 år diagnostiserades förra året med ALL. Nu befinner vi oss i den långsiktiga terapin och min son är tillbaka i skolan med sina kompisar. Det är en jobbig resa ni har framför er men också en resa full av glädje och lärdomar. En dag i taget tar man sig igenom det och genom att försöka fylla dagarna med så mycket tacksamhet och glädje som möjligt så kan man faktiskt tränga undan det tuffaste. Vår största lärdom var att alltid försöka vara i nuet och njuta av stunden när man har möjlighet (inte tänka på vad som händer sen eller googla). Ni kommer att klara det här, jag tänker på er och skickar en massa bra energi.

 38. ❤️❤️❤️

 39. Hejja er! Och så fin Corinne är i kort hår. Håller tummarna för er. ❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *