Behandlingdag 3

Hej fina ni! Så många av er hör av er och berättar hur berörda ni är av vår resa. Flera har sagt att de avföljer mig för att ”de inte vill se”, men att det sen sjunker in och ändrar sig helt. Jag tror det är en normal reaktion och har själv gjort samma i liknande situation, tills jag inser att det är såna här historier som får oss att uppskatta det vi har och får oss att inse vad som är viktigt. Man blir engagerad och kämpar tillsammans. Så många tårar som har fallit för Corinne, så många böner och styrketankar, allt för att man vill rädda en liten tjej som bara vill vara frisk och leka. Vi kommer dit, jag är säker. Igår vid 16 piggnade hon till och var precis som vanligt, gud vilken känsla att se min vanliga lilla busiga tjej som pratar non stop och bara var galen i korridoren, till 23.30 var hon som hon gick på någon drog (annan än alla andra hon får). Mike sa, alltså ärligt har de felmedicinerat henne 😂

Det bästa med barn, om jag jämför med oss vuxna, är att barn inte tänker på annat än just på den stunden de befinner sig i. De, om några lever i nuet. Så fort de mår bra, vill de leka och har glömt vad som hände för en stund sen, eller vad som händer, eller kan hända i framtiden. Vi borde ha dem som förebilder. Tänk va mycket bättre vi skulle må om vi slutade tänka och oroa oss för allt som vi egentligen inte kan påverka. Jag har blivit så mycket bättre på det sen jag kom hit, eftersom jag inser att jag ändå inte kan påverka ens 1% av hennes sjukdomsförlopp. Det enda jag kan göra är att gosa, pussa och ge Corinne energi och kärlek.

Nu har vi väntat hela förmiddagen på sövning. Narkosläkaren här på avdelningen var sjuk, så vi fick åka ner på operation. Ångest delux. Jag får så ont i hjärtat när hon blir rädd, jag försöker med allt för att hon ska gå igenom den här skiten utan att lida. Hennes lilla hjärta kände jag igenom min tröja. Ett kalt stort rum med massa kvinnor i konstiga kläder, vem skulle inte bli rädd 😔 De satte på Vaiana på storbild och jag försökte skratta och sjunga för att lugna henne. Sen kom läkaren och plötsligt blev hon tung i min famn. Hoppas att vi i fortsättningen kan sövas på avdelningen så hon slipper den rädslan ❤️

25 kommentarer

 1. Du skriver så fint Alexia. Du sätter ord på vad ni och vi går igenom och igenkänningen är så stor❤️

  Det är underbart när deras riktiga personlighet glimtar fram under dom där tunga perioderna💓🙏🏼 Det gör en så otroligt lycklig och lättnaden är så stor när man ser att ens eget barn finns där inne i medicin-dimmorna!

  Vad lyxigt att ni har egen narkosläkare och söver på avdelningen. Hos oss åker alla barn upp på operation när dom sövs. Men man vänjer sig vid det oxå😌❤️

  1. Tack Johanna ❤️
   Jag förstår det, man vänjer sig vid allt och det är tur. Vilka tuffa kids man har 🙌🏼🙏🏼❤️ kram

 2. Fortsätter be för c …. må gud ge er styrka ♥️

 3. Hej alexia.
  Jag är en trebarns mamma på 8-7-1 år. Jag har haft cancer väldigt nära mig två ggr och haft sådan ångest för den sjukdomen efter det. Min största ångest är att nån av mina barn ska drabbas den dagen vill jag aldrig uppleva. Men sen jag ramla in på din blogg har jag fått sådan styrka av dig. Läst många bloggar om cancer och barn men din positiva energi går genom din text. Du ger inte cancer så mycket plats i eran liv trots att ni går genom den. Vet inte riktigt om du förstår vad jag vill säga. Det jag menar är att nu är jag inte rädd på samma sätt av den. Pga att du är Såå positiv trots allt ni går genom. Varje kväll ber jag en liten bön för din fina dotter. Du är så stark och jag beundrar dig Såå oerhört mycket❤️All kärlek till dig och din familj ❤️

  1. Tack Sanna för dina fina ord.
   Du har helt rätt i det du säger, jag tänker faktiskt inte så mkt på att hon har just cancer, mer att hon är sjuk men vi håller på att hjälpa henne att bli frisk. Vi är positiva och alla runt omkring oss är positiva, det gör oss starka. Jag ser föräldrar som är ledsna hela tiden, och tyvärr ser deras barn inte speciellt glada ut 😌 vi speglar våra barn det ska man inte glömma ❤️ jag är också ledsen till och från och gråter, men framför henne är jag glad som vanligt. Tack för dina tankar till oss ❤️❤️❤️❤️ kärlek

 4. Mamma vars barn också har ALL

  Såg er i korridorerna på Barn12 idag. Va också inne med min galne 4 åring. Vi fick också narkos på operation. Så onödig stress för barn och föräldrarna. Lider med personalen som går så på knä, en läkare sjuk och hela flödet faller…. och vilka drabbas, jo våra barn 🙁

  Kämpa, kämpa, kämpa!!! En dag i taget. Och det blir bättre (även om det nog inte känns så nu). Vi gick in i vecka 74 på behandlingen idag!

  1. Wow!!! Vecka 74 vilka kämpar ❤️❤️❤️
   Allt är fortfarande så nytt för oss 🤦🏽‍♀️
   Så hemskt att det ska bli så omständigt så fort någon är sjuk. Och så stressigt för alla oss 😔 hoppas det inte händer så ofta!?

   1. Mamma+vars+barn+också+har+ALL

    Första gången på över 1 år för oss. Så hör absolut inte till rutinen.

    Fick hon sond idag? Vi har tack och lov sluppit den (men stundtals har det varit vidrigt tufft med alla mediciner, nu har han dock lärt sig svälja alla tabletter utan gnäll).

   2. alexia

    Skönt att det inte händer så ofta ❤️
    Ja, hon är så arg på sonden.. vi testar men tycker hon den är hemsk så får vi fortsätta med tablett+vatten i spruta!
    Va duktig hon är som sväljer, medcoat är ju superbra som hjälp om de inte gillar smaken ❤️

   3. Mamma+vars+barn+också+har+ALL

    Jag har skickat Pm till dig på FB, om du vill ha tips/råd från en som har/är med om samma sak.

    Finns några vettiga FB sidor för oss föräldrar med barn som har ALL och en för oss som tillhör Barn12. Om du vill utbyta erfarenheter/få tips.

  2. Måste tipsa om ”prinsessan Märta” på fb. Dom har också kommit långt i behandling och jag tänka mig att det är skönt om man har några med lite erfarenhet (sen är ju alla barn olika såklart) att fråga i denna tuffa period. Styrkekramar! ❤️

 5. ❤️🌸

 6. 👸🏼❤️👸🏼❤️👸🏼❤️

 7. KÄMPA!! Jag och min familj har precis hittat din blogg och vi kunde inte sluta prata om er, vi är en syskonskara på 7 och varenda en av oss tänker på er lilla ängel, TACK! För att vi får följa er resa! Och vi stöttar er hela vägen!

  1. Gud va härligt att höra! Vilken kärleks fan-club! ❤️ hälsa alla och stor kram från oss 😘😘😘

 8. massor av kärlek💜

 9. Ni är grymma, fortsätt kämpa, det är enda vägen!❤️❤️❤️

 10. Så fina!!!!❤❤ du skriver så fint!!! Du får mig att vara en ännu bättre mamma till mina 3 döttrar. ❤❤❤

 11. Cornelia

  All kärlek och styrka till er ❤️

 12. Jag måste bara berätta, jag blev så glad, vår julgran från Bauhaus kom idag och hade en lapp på som det stod att 50 kr per gran går till Barncancerfonden. Ger såklart gärna mer men det var en rolig överraskning att julgranen också var en liten gåva. Håller tummarna att lilla C mår bra!❤️❤️❤️

  1. Så bra!! Ska också köpa gran där 🙂 tack snälla kram A

 13. Hej Alexia!
  Har följt din blogg en längre och jag känner så otroligt mycket för lilla C. Måste bara få säga att din positivitet och kämparglöd lyser igenom så starkt i dina ord! Fortsätt kämpa, det kommer att ljusna!
  All kärlek till er <3

  1. Tack Sandra för det 🤗 kärlek till dig!!

 14. Åh vad fint du skriver! Tänker på er lilla familj så mycket! Massa kärlek och styrkekramar till er!! <3

  1. Tack Kristina, massa kramar till dig från oss

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *