Ett steg fram, två steg tillbaka..

Igår var kämpigt. Hon har ju fått en eländig feber och infektion i kroppen. Många tror att de blir smittade utifrån, men främst så är det deras egna bakterier som de blir sjuka av och är farliga för dem. Så här står det på barncancerfonden;
”Alla människor har på sin kropp och inuti tarmen bakterier som vi normalt inte kan få infektioner av, men när benmärgen påverkas av cytostatika kan man få infektioner av sina egna bakterier. Detta betyder alltså att man inte kan vidta någon åtgärd för att skydda sig mot dessa infektioner. Vanliga förkylningar brukar inte vara något stort problem under cytostatikabehandlingen. Att överdrivet isolera barnet under cytostatikabehandling är inte meningsfullt, utan snarare skadligt ur social synvinkel. Ibland kan det vara nödvändigt med försiktighetsåtgärder efter diskussion med sjukhuset. (Barncancerfonden)”
      Visst ska man skydda dem mot bakterier utifrån i den mån det går, och vi kommer att vara väldigt noggranna med handhygien, och be alla som kommer till oss att tvätta och sprita händerna. Det blir jobbigt för Corinne om hon får en förkylning på allt annat skit hon har. I går var deg blodbad från morgon till kväll. Hon är ynklig, ont i munnen (antagligen blåsor) och hennes ena näsborre blödde hela tiden. Hon har fått trombocyter som gör blodet lite tjockare, men det hjälper inte. Så jobbigt att se henne helt blodig i ansiktet och kräktes flera gånger eftersom det kom i munnen. Man känner sig så maktlös som mamma. Jag försökte lugna henne och tippa hennes huvud för att få blodet att sluta rinna. Sen fick hon flera såna ”attacker” under gårdagen, usch! Natten var värsta hittills. 40.5 graders feber, gnällig, ont i munnen och man blir störd hela tiden av alla som kommer in i rummet, så det är omöjligt att sova. Hon får antibiotika och alvedon så vi håller tummarna att infektionen börjar gå åt rätt håll nu! Mitt hjärta brister när jag ser henne så sjuk, och plötsligt förstår jag vilken kamp det här kommer att bli för oss. 💔

39 kommentarer

 1. Fy vad tråkigt och såklart extra jobbigt för C!
  Ni är så starka och kan inte ens föreställa mig som mamma (har en 3åring) alla känslor som måste finnas i kroppen för er!
  Tänker på er varje dag <3

 2. All min kärlek till er!!!

 3. Fy fan! All kärlek och kämparglöd till er!

  1. Tack det behövs, kram A

 4. Skolkurator

  Tippa huvudet framåt, inte bakåt. Då rinner blodet ner i magen och de kräks…
  Mina barn blöder ofta och mycket näsblod. Vi har köpt blodstillande vadd på apoteket. Ni kan ju testa.

  Kämpa på! 💓

  1. Oh är det sant! Va bra..det var exakt det som hände, hon kräktes upp blod och blev så ledsen. Ska skicka mannen direkt till apoteket.
   TACK:) Kram A

 5. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 6. All kärlek till er ❤️

 7. Skickar kärlek och styrka, jag hejar på er!❤️

  1. Tack Nina!! Kärlek

 8. Åh så tungt! Lider verkligen med er! Men min erfarenhet är att de första behandlingsomgångerna blir värst – då är kroppen så att säga så oförberedd. Ni får helt enkelt ta en dag i taget – och tänka att för varje tuff dag kommer ni ett steg närmare den dag hon är helt frisk igen!

  1. Ja, tack Anna! Har pratat lite med andra föräldrar idag och många säger att den först månaden är värst. Att de bryts ner helt till botten. Jag ska ge henne energi och göra henne stark!
   Kram A

 9. Massa kärlek till er och allra mest till lilla C!!!! <3

  1. Tack snälla 🙂

 10. Brukar alltid skriva en bön på ”bönesidan”. Idag skrev jag en bön för lila C och vet att gud hör min bön. Styrkekramar till er.

  1. Tack snälla du va fint av dig. Jag ber en bön varje dag för henne och alla sjuka barn. Så hemskt att barn ska behöva gå igenom någonting sånt här.
   Stor Kram

 11. All kärlek och styrka till er <3

 12. Styrke kramar till er! Ber för corinne varje kväll 🙏♥️

 13. Mitt mamma hjärta blöder för er, men jag ska be varje kväll att hon ska klara detta galant och bli den lilla friska busiga tjej som hon säkert är🙏🙏❤️
  Håll ut fina alexia. Tänk att ni kommer närmare cancerfri för varje behandling hon genomgår ❤️❤️Sänder massa kärlek och energi❤️❤️❤️❤️

 14. Åh stackars stackars lille Corinne! Och er.

  Det kommer bli bättre❤️❤️ Dels kommer det upplevas enklare när ni vet att behandlingen fungerar och dels blir det bättre när alla elaka celler är borta o dom producerar egna friska blodkroppar emellan behandlingarna.

  All kärlek!

 15. Styrkekramar till Er!!

  1. Tack Ulrika!

 16. Caroline

  Lilla hjärtat! Håller tummarna för att hon blir bättre snart. Kan tänka mig att sjukdomen blir extra påtaglig när ni ser henne fysisk sjuk så här. Minsta lilla förkylning skär ju i mammahjärtat, men snart är hon bättre och längre fram bra på riktigt ❣️

 17. Oändlig kärlek till er! Ni är så starka, även när det inte känns som det❤️

 18. Lilla hjärtat! Ber för Corinne varje dag! <3 Ni kommer klara det här!

 19. Men nej nej nej, lilla starka hjärtat. Det räcker och blir över med det hon redan kämpar med. Jag vet inte, men kan ni måla upp några delmål någonting hon ska få göra/få efter ett visst antal behandlingar eller jag vet inte vad som är bra ”delmål”. Bara något som kan motivera denna lilla kämpen. Kan det finnas något som vi kan göra eller bidra med (förutom Cancerfonden för det är självklart)? Om hon önskar att hon tex vill rida (fattar att det kanske är långsiktigt) så kanske det finns någon här med en häst. Ja, men du fattar. Corinnes önskelista på härliga saker hon vill göra som vi kan hjälpa till att uppfylla.

 20. Usch o fy vad jag lider med er o hatar denna hemska, fruktansvärda sjukdom 🤒🤕! Lilla skruttan, hoppas så att hon mår bättre snart o kan vara uppe o leka ”som vanligt”. All kärlek o styrka till er ❤️❤️❤️

 21. Kämpa!! Det vänder!!! Första månaderna är värst!! När första intensifikationen är klar så blir det lättare. Kämpa!! Ta dag för dag!! Så sjuk som er dotter är nu kommer hon aldrig bli igen (pga medicinerna, sa läkarna till oss).

  Vår son har klarat av 1.5 år av sin behandling och mår som jämnåriga (förutom lite mer trötthet). På tisdag är det dags för oss för lumbalpunktion samt cytostatika under narkos på plan12.

 22. Massor av styrkekramar till er, miljontals!!!

 23. Åh mitt mammahjärta till en treåring går sönder när jag läser detta! Vilken fruktansvärd situation (vet inte ens vad jag skall kalla det) ni befinner er i! Massa styrkekramar till hela familjen och ta en dag i taget. ❤️ Liten är stark ❤️

 24. Kämpa på! Det är fruktansvärt att se sitt barn lida. All styrka till er ❤

 25. Tænker rigtig meget på jer for tiden <3 sender masser af kærlighed og god bedrings ønsker i jeres retning!

 26. All styrka och kärlek till er👊💪🙏❤️

 27. Finaste ni, det är verkligen hemskt att se sitt barn sådär. Inget barn ska behöva gå igenom det Corinne går igen, blir så ledsen för er skull 😞 ber för Corinne och tänker på er konstant ❤️❤️

 28. Hej! Ville bara skicka lite styrka och ett tack för att du delar med dig av dina upplevelser. Min dotter har en resa framför sig med sjukhusvistelser pga ett medfött hjärtfel och dina betraktelser och bilder gör det obegripliga lite mer begripligt, även om det så klart är två helt olika tillstånd. Förvirrat svar här, men det jag försöker få fram är tack! Och att jag håller alla tummar jag har för din dotter! 💕

 29. Kärlek o styrka till er🙏🙏🙏🙏

 30. <3

 31. Monica Ivarsson

  Kram till er❤️

 32. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ hjälp alexia du är så tuff!!!! Underbara människa tänk vad tryggt att hon har dig som mamma!!! Går inte att förstå så overkligt allt är. Men ni kommer klara det och ta en timma i taget och se framåt ❤️❤️❤️❤️ önskar jag kunde göra nåt! ❤️❤️❤️❤️ Ge Corinne världens största styrkekram från mig!!!! ❤️❤️❤️❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *