Behandlingsdag

Hej kära fina underbara ni,
Tack för all kärlek ni ger mig.
Nu var det över, den andra behandlingen för mitt lilla hjärta är avklarad. Vi vaknade vid 07 i morse och det första hon sa var macka!! Sh*t tänkte vi eftersom hon var tvungen att fasta mellan 02-9.45 när hon skulle sövas. Så jobbiga timmar tills att det var dags att gå in i behandlingsrummet. Stackarn pekade hela tiden på köket, pratade om te och macka och sa mamma, Nini törstig, mitt hjärta fick så ont. Hon satt i min famn och 6 andra kvinnor var i rummet och stod runt omkring henne. Jag höll henne hårt i min famn, och sjöng för henne lite tyst, precis som om hon skulle sova ”på riktigt”. Hon var så lugnt. Konstigt att hon är så trygg, fast hon var i ett kalt behandlingsrum med okända människor runt omkring sig. Hon fick lite ”sövningsmjölk” som de kallar det, och det enda jag tänkte på var att jag skulle hålla mina andetag så lugna som möjligt så hon inte skulle känna hur stressad jag faktiskt var och hur snabbt mitt hjärta egentligen försökte slå. Jag andades lugnt. Kramade henne hårt, och kände snabbt hur tung hon blev i min famn. Sköterskorna hjälpte mig att lyfta över henne till britsen, sen gick jag ut och andades ut. Mitt hjärta slog snabbt, men jag kände mig trygg och glad över att hon inte skulle känna någonting av sticket. I dag tog de prov från ryggmärgen, som inte visade någon cancer (hon har alltså ingen cancer i sitt centrala nervsystem) och sprutade in cellgifter i benmärgen. När hon kom tillbaka från uppvaket fick hon även cytostatika (cellgifter) i sitt drop medan hon sov. När hon vaknade kramade hon mig och drog sina fingrar över mitt ansikte, och efter en stund var det full fart på henne igen.

Vi var kvar en stund och pysslade innan vi faktiskt fick åka hem och få nattpermission, vilken dröm det ska bli att få sova i sin egen säng. När jag först fick beskedet trodde jag att vi skulle bo på sjukhuset i 2,5 år, men som tur är vill de att man är hemma så mycket som möjligt. Sen måste jag ändå säga att vi har haft så kul med all personal och haft en positiv upplevelse mitt i mardrömmen. Vi kommer ju träffa alla sköterskor i flera år och jag har förstått på andra föräldrar att det blir som en liten familj där på plan 12.

Imorgon åker vi in vid 10 och tar blodprover och dubbelkollar att hennes värden är bra. Har vi tur blir vi utskrivna och får vara hemma ända tills nästa behandling som är på tisdag nästa vecka. Det jobbigaste just nu är att C inte har något immunförsvar och är väldigt infektionskänslig. Det är en balans från vår sida att känna av hur mycket folk man kan träffa och inte under den här månaden som är viktig för hennes behandling. Vi kan inte isolera henne, men i de här förkylningstiderna vill man helst inte utsätta henne för platser med för mycket människor.
Jag har som vissa av er vet Chaleur, som vi skulle ha lanserat i veckan. Livet stannar upp när såna här saker händer och det är helt enkelt så det får bli. Mitt sätt att tänka har förändrats och jag känner att allt har sin tid. Om Corinne mår bra kommer jag att kunna ta 1-2 möten den här veckan när pappa och mamma passar henne.
Stor kram och taaaaack igen för all kärlek och styrka ni ger oss. Hoppas att ni förstår hur mycket det betyder. Kärlek A

32 kommentarer

 1. Alltså jag ryser i hela kroppen och blir så glad för er skull att ni får åka hem och förhoppningsvis vara hemma så mycket som möjligt ❤️ Lilla Corinne vilken go stark tjej du har!!! Ta hand om varandra ❤️❤️ All kärlek!

 2. Så fint du skriver & så fint du delar med dig om er resa. Jag vet att det finns andra här ute som går igenom det ni nu gör eller har gjort eller kommer att få uppleva. Du skriver så hjärtligt och tröstade. Och jag tror att dina ord och C otrolig styrka och mod kommer hjälpa andra och lindra smärtan lite, för alla som lider, lidit. Din text är som en varm kram. Och tillbaka kommer din familj få kärlek, omtanke & allt kommer bli bra ❤

 3. Vad skönt att ryggmärgen var rent! Grymt att ni fick svar på det så snabbt.

  Jätteskönt att det går så smidigt med sövning o allting egentligen, det är säkert till stor del tack vare ditt lugn o styrka – hon känner att du är trygg.

  Njut av att va hemma nu, det är det verkliga livet❤️ Och vad underbart för Naomi att ha er alla hemma🙏🏼 Stor kram

 4. Härligt Alexia tänker mycket på er! Varma kramar💓💓💓

 5. Tänker på er konstant! Hoppas hoppas allt går bra!

 6. Tårarna bara forsade ner när jag såg bilden på lilla Corinne! Jag hoppas verkligen allt går bra och hon är verkligen världens finaste. Jag klickar mig in varje dag för att se hur det går för er <3

 7. Vad skönt att det inte var något i ryggmärgen 🙏Och man blir så förundrad över att Corinne är så himla lugn och trygg. Väldigt gott betyg till dig och Mike, vilka fina föräldrar. Så glad för er skull att ni får åka hem och mysa ett par dagar. Var rädda om er. Kram! ❤️❤️❤️

 8. Så duktig o modig hon är eran flicka <3 Tänker på er så mycket <3

 9. Hej!
  Hittade till din blogg via Paula, och nu har du en ny följare <3
  Vill ge dig och din familj en stor kram!! Håller tummarna för bra prover imorrn så att ni får vara hemma <3

  Kram Sandra

  1. Hej Sandra, va kul! Och tack till Paula ❤️ Jag hoppas också att allt ser bra ut, så hinner man ta nya tag inför nästa behandling om en vecka 🙏🏼 stor kram A

 10. Isabella

  Tänk att du orkar skriva och dela med dig så mycket. Jag beundrar dig. Vilken fin liten familj ni är. Er kärlek lyser genom dina texter och bilder. Håller tummarna för att Cs behandling går som den ska. ❤️

 11. Vilken mardröm… Vad mer kan man säga egentligen? <3

  Efter att ha läst ikapp dina inlägg så får jag känslan av att det ser ljust ut. Du, hon och hela familjen verkar vara ena riktiga kämpar och jag håller alla tummar och tår för er!

  1. Hej Frida,
   Ja vi är positiva och det gör hela situationen lättare ❤️ tusen tack för det kramar A

 12. ❤️❤️❤️ vilket lättande besked! Er positiva inställning är mäkta imponerande!

 13. Hej,

  Vi går igenom exakt samma sak som er så känner igen mig så väl. Hoppas ni får bra besked även imorgon så ni får stanna kvar hemma tills nästa behandling. Vi är kvar på avd 12 sedan snart 4 veckor då vi fick beskedet. Ska följa din blogg och vi ses säkert i korridoren på avd 12.
  Kram

  1. Åh va kul! Hojta gärna på mig om du ser mig, vi har rum 28 men får som sagt checka ut om hennes prover ser bra ut ❤️ Har er lilla också ALL?
   kramar Alexia

 14. Gud är med er!🙏♥️

 15. Vi tänker på er hela tiden ❤❤

 16. Tänk som livet bara kan förändras på en sekund. Man får sig en tankeställare att vara tacksam och inte ta saker för givet här i livet. Tack för du delar med dig och all styrka till din fina familj!! ❤️❤️🙏🏼🙏🏼

  1. ❤️❤️❤️❤️

 17. Cornelia

  Har inte kommenterat bloggar tidigare, men vill bara säga att jag håller alla tummar och tår till er otroligt fina tjej! Och det verkar jag inte vara ensam om. Massa kärlek till er.

  1. Tack Cornelia!! Det behövs ❤️❤️ all energi och kärlek behövs 😘

 18. Vilken jobbig resa ni går igenom ❤️ Tack för att du delar med dig. Blir så glad att ni blir så väl omhändertagna inom vården. Kärlek och styrkekramar till er!

 19. Lilla lilla underbara tjej! Kan inte ens föreställa mig vad er familj går igenom. Tänker på er och skickar en massa kärlek till er fina tjej ❤

 20. Hoppas allt går bra med er fina lilla tjej 💕

  1. ❤️

 21. Vilken mardröm 💔
  Min lillebror fick också leukemi när han var 4 år och då bodde vi i Makedonien så vården var inte i närheten av den man får i Sverige. Han var inlagd och fick inte ens träffa föräldrarna, mer än genom en glasruta, i 3 månader pga infektionsrisken, men han klarade sig och är idag som vilken 22 åring som helst😃!
  Jag vet att det kommer att gå bra för eran flickan också ❤️

  1. Hej Dola,
   Va skönt att höra att allt gick väl med din bror! Sjukvården här är fantastisk och blir bättre och bättre hela tiden. Känns så tryggt att bo i Sverige och är så tacksam för all hjälp vi får ❤️ kram A

 22. Detta är varje människas madröm, ni är så starka speciellt er fina lilla tjej <3
  skcikar massa styrke kramar och kärlek till er!

 23. Tror jag håller andan varje gång jag läser dina nya inlägg, för jag blir helt yr. Känner ju inte er men detta har verkligen gripit tag i mig och jag tänker på er SÅ mycket.
  Håller tummarna för er imorgon och hoppas att proverna ser bra ut, och att lilla hjärtat också klarar sig från jobbiga biverkningar.
  Tack för att du delar med dig och berättar, fint att veta att vården är så bra för dessa barn (och familjer) som drabbas, tycker du är helt fantastisk.

  Massor med kramar och kärlek ♥

 24. Lilla stumpan, sötaste lilla tjejen, hon är trygg i sig själv tack vare er 👸🏼😍💕! Styrkekramar i massor 💕💗💕

 25. Kristina

  Perastika! Hoppas ni får åka hem snart o mysa hela familjen. C är så go! och du en fantastisk mamma! Du är så stark som delar med dig, har gråtit flera gånger av dina texter/bilder. Styrkekramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *