SUPERFRUKOST

Så här såg min frukost ut i morse. Älskar den! 

Lägger frysta bär i botten sen yoghurt sen toppar med kokoschips, hampafrön, solroskärnor, granola, blåbär, chiafrön och jordnötssmör. Jisses va gott!  

Ha en riktigt fin fredag! Kram A

 

2 kommentarer

 1. Hej! Jag har en fråga ang dina behandlingar. Tycker att det är kul och att det verkligen hedrar dig att du är öppen med dem! Själv har jag aldrig gjort någon behandling och är lite i valet och kvalet om jag ska testa något. Det är svårt att låta bli att fundera på ”hur jag skulle se ut” med nya fransar, nya bryn, vita tänder, nya läppar osv. Känns som att jag skulle gå från ”vanlig” till superglammig haha. Men samtidigt känner jag att jag inte vill bidra till hetsen typ? Det känns så obehagligt för mig att vad som är snyggt liksom ”förskjuts” när alla blir mer och mer fixade. Fattar du hur jag menar? Man jämför sig ju med andra tjejer/kvinnor och om det normala tillslut är att alla har fixat 5 olika grejer (vilket det kanske redan är i Sthlm? Bor i Uppsala, tror inte det är samma här) så blir ju jag, som inte har fixat nåt, liksom fulare än andra relativt sett för att de har fixat grejer och jag inte har det…? T ex jag har ganska långa ögonfransar av naturen men om 8/10 av mina vänner har fixat fransarna så kommer jag ju plötsligt vara en av dem som har kortast? Det känns som att vi är påväg mot att man MÅSTE göra behandlingar på hela ansiktet för att ”hänga med” och fortf se fin ut liksom. Jag är bara lite nyfiken på hur du tänker om detta! Hoppas verkligen inte att du tar det som kritik, för det är inte så jag menar! Vi kvinnor har VERKLIGEN rätt att göra vad vi vill med våra egna kroppar och jag funderar ju själv på att göra nåt 😉 Du verkar vara en sund person så jag bara undrar om du har tänkt i dessa banor och om du kanske kan stilla mitt ”samvete” inför andra tjejer o speciellt våra döttrar 🙂

  1. alexiiak

   Hej anonym. Så så bra och viktig fråga. Min man är väldigt jordnära och tycker inte om att jag fixar läppar, fransar osv han pratar mkt om det du säger. Att det är viktigt att jag inte får tjejerna att bli så utseendefixerade och ”bry” sig så mycket om vad de har för kläder osv. Att de inte ska få ett fel intryck om vad som är fint och inte..Det är skönt att han ”balanserar” mig.. Annars kanske det hade spårat lite eftersom jag tycker det är så kul att klä Naomi som mig. Dock är hon så envis så jag låter henne gå precis i de kläder hon tycker är fin.

   Jag är inte den bästa förebilden tyvärr eftersom jag älskar, och har alltid älskat smink och att fixa mig. Men jag är ändå en bra mamma och lär min barn rätt värderingar.

   Du skrivet så bra och vårt samhälle ser idag ut så att vi strävar efter en perfektion som inte finns. Man har höga krav på sig själv både på ut, och insidan. Det är därför många är deprimerade och mår dåligt, redan i tidig ålder. Jag tycker detta är hemskt. Sociala medier, dator, tv och filmer bidrar så klart till den här perfektionsträvan som vi absolut måste stoppa.

   Av mina vänner är det ingen som har gjort några injektioner alls, eller en, men väldigt naturligt. Och ingen har fransar.. 😉 fransar vill jag nog bara ha nu ett tag när ja e mammaledig eftersom det underlättar så mycket annars tycker jag mer om neutral look. Så länge ingenting går till överdrift tror jag det är helt ok. Jag har som sagt väldigt naturliga vänner som knappt går till frisören så de påverkar mig inte så mycket, snarare jag som försöker påverka dem lite hehe.. Vänner är en viktig påverkar sö man måste se till att barnen har bra sådana. Så så många gör sina läppar osv men vågar inte prata om det. Jag skäms inte, jag gör dem naturligt fina så jag gillar resultatet och berättar gärna.

   Jag tar det absolut inte som kritik, det är så viktigt allt du skriver. Jag vill inte bidra till att personer som läser min blogg ska må dåligt. Bara tvärtom. Jag vill bidra med olika tips och försöker verkligen skriva exakt hur mitt liv ser ut, med allt vad det innebär. Till exempel en stor mjölkfläck på blusen istället för att ta bort den.

   Jag tycker du kan prova om du vill göra något men ha en sund inställning. Gör allt med måtta. Kom ihåg att du är vacker, du vill bara sätta en liten liten extra touch på din skönhet med lite hjälp haha! Och många säger till mig ”du strålar” det är bara för att jag har mycket kärlek omkring mig och i mitt hjärta, inte har så mycket måsten i livet och njuter av varje stund jag får med de jag håller kär. De får mig att må så bra och det visar sig från insidan.

   Så glad att du tar upp det här. Ha en fin kväll! Kram Alexia

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *