NYTTIGA MINI SLIDERS

41

Jag gjorde nyttiga mini-sliders till middag idag, vilken hitt!  Kycklingburgarna gjorde jag med kycklingfärs, vitlök, lök, massor med persilja, ägg och dressingen på turkisk yoghurt, bostongurka, hot chilisås…Sen stekte jag halloumi, la i sallad, tomat och gurka och smällde ihop, recept kommer. Blev hur smarriga som helst!

Nyttigt hamburgerbröd
250 laktosfri kvarg
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl (life)
2 tsk fiberhusk (life)
0,5 hampafrön
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk sesamfrön till topping
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser utom sesamfrön till en kladdig smet. Klicka ut 4 lika stora bullar på en plåt kläd med bakplåtspapper och sprinkla sesamfrön på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, håll koll på bullarna så de får en fin gyllenbrun färg utan att brännas vid.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *