KLADDKAKA MED CHIAFRÖN OCH SVARTA BÖNOR

Hej kära ni,
Jag håller på för fullt med mina kladdkakor för att få till den absolut godaste. Den ska vara gluten- laktos- och sockerfri. Nu har jag kommit lite ifrån kladdkakan men med mot en delicatobollkaka, så så god blev den! Jag bjöd mina kära kollegor på kontoret som var chockade över hur god den blev, speciellt när alla var skeptiska mot min hemliga ingrediens, svarta bönor. Bönorna i sig smakar inte så mycket utan ger en bra konsistens och protein till kakan.
Jag lovar att ni inte blir besvikna. Lycka till!

Kokos och kokosolja till formen
2 dl mandelmjöl
4 msk rå kakao
1 tsk bakpulver
1 krm flingsalt
2 msk chiafrön
2 dl avrunna svarta bönor
0,5 msk vatten
8 dadlar
1 msk agavesirap
3 ekologiska ägg
1 msk snabbkaffe alt 1 enkel espresso
2 msk kokosolja

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj och bröa en form, helst 18 cm i diameter med kokosolja och kokosflingor
3. Blanda alla torra ingredienser
4. Mixa bönorna i en matberedare eller mixer med vattnet, tillsätt dina urkärnade dadlar, agavesirap och kaffet. Blanda och tillsätt äggen.
5. Häll äggsmeten i bunken med torra ingredienser, blanda väl.
6. Grädda i ugn, ca 12-15 min (18 cm form), ca 10 min i en 24 cm form.
7. Låt svalna ca 15 min, ställ sen in den i kylen ca 1 timma.
Servera med grädde, kesella, bär eller ät som den är. Mums!

Här är receptet till kladdkakan jag gjorde i måndags

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *