FANTASTISKT GOD OCH NYTTIG KLADDKAKA

innehallsmetkladdkaka

Som jag kanske skrivit förut så arbetar jag bland annat med en stor hälsokedja i Sverige och gör olika recept åt dem. Just nu ska jag ta fram lite nya recept och jobbar på en nyttig kladdkaka. Kakan jag bakade i går var helt fantastisk. Den innehåller inget socker, ingen laktos och inget vanligt mjöl.
Ofta när jag bakar nyttiga saker tycker jag man känner att de är just nyttiga. Men den här gången var jag, och alla som smakade, väldigt imponerade. Jag serverade kakan med vaniljkesella. Ett kanontips till helgen!
Receptet hittade jag här

2 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
4 msk rå kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk flingsalt
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
3 hela ägg
8-9 dadlar
2 msk mandelsmör (det la jag till själv för att det är så gott)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C.
1. Smörj en form med löstagbara kanter, gärna 18 cm i diameter (jag hade bara 24 cm därför blev den lite plattare) med kokosolja och täck den med riven kokos.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
3. Mixa ihop dadlar och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen.
4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. Blanda väl och häll sedan i formen.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den fån ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme.
Servera med vaniljkesella, glass, bär eller kanske kokosgrädde.

Har hört att mina chiabollar med lime har blivit väldigt poppis på sajten, dem hittar du här.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *