Åksjukt barn

Hej på er! Kul att så många kommenterar hål i öronen inlägget, många blandade åsikter om hur vidare det är ett litet ”ingrepp” eller vanvård av barn. 

Strax sätter vi oss i bilen till landet. Men vi har ett problem. Naomi kräks varje gång vi åker bil, hon börjar hulka, jag kastar fram en påse, som alltid ligger beredd, så kräks hon. Jag var på Apoteket och frågade om det var några tabletter, tuggummin eller armband som kunde hjälpa – men inte fick jag som svar. Under 6 år fanns det ingen. Alltså, ska vi ha det så här i 4 år till? Hon skriker bara luft luft men hon kan inte sitta i världens drag hela tiden.. Jag har vänt stolen fram (fast de rekommenderar från 4 år) men det har blivit mycket bättre, men fortfaramde många spyor.

Är det ingen som har ett Åksjukt barn? Vad gör ni? 

  

1 kommentar

  1. Tycker du ska börja med att vända stolen. En tvååring ska inte sitta framåframåtvänd! Åksjuka är jobbigt, jag vet. Ett tips är att prova olika stolar. vissa sitter ju barnet högre upp i. Eller ser ut bättre. Se även till att hon kan se ut bakåt. Ta bort eventuellt nackskydd och fyll inte bagaget.

    Sen finns ju postafen. Från 5 år men kan ges tidigare på läkarordination. Kontakta bvc/läkare.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *