Att resa som gravid

När jag var gravid med Naomi reste jag till Grekland sent, i vecka 33-35. För mig kändes det aldrig läskigt, snarare tvärtom. Jag mådde fantastiskt bra hela tiden och resan nästan förbättrade mitt tillstånd. Vi har hus i Grekland så jag låg mest i poolen och blev uppassad, åt underbar mat och simmade långt varje dag. Många sa åt mig att det är riskabelt att åka så sent i graviditeten, men som med allt annat vet man själv vad som är bäst. Vi har dessutom ett sjukhus 20 minuter bort, så i värsta fall skulle jag föda där 😉

Jag var så avslappnad och full av energi när jag kom hem så jag tror den resan bara gjorde mig gott. Nu ska jag snart resa till NY – det känns kanske inte lika mycket som en mindfulnessresa men det ska bli så nice att byta klimat.

grekl1

Vecka 35 i min underbara by som jag älskar

Att tänka på när man reser som gravid:
Kolla upp din försäkring: De flesta hemförsäkringar täcker inte sjukvårdskostnader i samband med graviditeten efter vecka 28.
Skaffa ett EU-kort från försäkringskassan om du ska resa inom EU. Du har rätt till samma vård som invånarna.
Kolla vilket myggmedel du använder: Myggor gillar mig men jag avskyr dem. Myggmedel ska man dock checka innan, många innehåller olämpliga ämnen när man är gravid.
Skaffa stödstrumpor: Det minskar risken för blodpropp när man flyger eller sitter still mycket. Jag satte på mina några timmar innan flyget – inte skönt men bra. Finns massor av olika här.
Använd solskydd: Jag får fler födelsemärken när jag är gravid för att pigmentet förändras. Många av mina vänner har fått jätteproblem med pigmentfläckar så använd hög solskyddsfaktor,till exempel den här eller den här som jag nyss köpt till ansiktet, båda ekologiska.
Sköna skor: Jag vill inte skriva det men skippa klackarna. När man reser och går mycket är det skönt med skor som avlastar. Till exempel mina nya snyggingar från Nike!
Dokument: Min barnmorska skrev ett intyg till mig som jag kunde visa för flygbolaget om de ville veta hur långt jag var gången osv. Sen är det bra att ta med sin journal om något händer.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *