Kiropraktor för gravida och barn

Igår var jag på Engelbrekts kiropraktorcenter på Östermalm. Jag fick en terapeut som heter Vibeke som är specialiserad på barn och gravida kvinnor.

Mitt problem sitter i bäckerbotten som säkert är jättevanligt när man är gravid men jag hade inte det med min första dotter.

Besöket tog ungefär 35 minuter. Först fick jag göra lite övningar samtidigt som hon kollade på min rygg och mitt bäcken. Sen la jag mig på mage och och hon började känna om jag hade några knutor. Stolen var anpassad för gravida. Om man inte gillar att bli ”knäckt” är detta inte rätt forum. Hon bad mig andas ut sen knäckte hon, det låter lite obehagligt så det är ingenting för den känsliga 😉

Det enda jag tyckte var lite jobbigt var när hon skulle knäcka mitt bäcken, då fick jag ligga på sidan nästan så att jag ramlade ur stolen, så tryckte hon till.. Det var lite obehagligt, just för att jag trodde jag skulle ramla ner i golvet och det spände till i magen.

Hon ville att jag skulle komma tillbaka redan efter ett par dagar och fortsätta knäcka då vänstersidan inte var riktigt ”klar”.

Hur känns det nu? Jag känner egentligen av samma ställe som innan, precis efter behandlingen kändes det super men nu tycker jag det har kommit tillbaka. Ska bli spännande att se hur det känns efter ett par gångers behandling. De säger att detta kan vara bra i förebyggande och ”efterbyggande” syfte också 😉

Det jag tyckte var mest intressant med besöket var att hon behandlar små bebisar.
Hos en baby är strukturerna i nacken mjuka och ostabila. Vid en normal förlossning kan nacken tåla de stora belastningar som den utsätts för men utsätts nacken för olämplig ryck eller vridning kan där uppstå funktionsstörningar/felställningar svarande till nackens övre del. Detta kan alltså hjälpa mot symptom som kolik, otröstliga, sömnstörning, trög mage osv. Om jag hade vetat detta med mitt första barn hade jag direkt sökt hjälp hos en kiropraktor eller akupunktör.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *