Min räddning när jag ammade

Jag tyckte amningen var jobbig. För mig var det aldrig bara att ta fram bröstet så gick det enkelt och smidigt. Jag var som en kossa, hade otroligt mycket mjölk. Många, inklusive min barnmorska tyckte det var ett lyxproblem men inte jag. Naomi åt för snabbt, och för mycket eftersom det fullständigt sprutade ut mina bröst (sorry om jag är för öppen) 😉 Men det var så jobbigt. Jag kunde pumpa 150 ml på 3 minuter. Mina vänner satt och kämpade med sina pumpar för att få ihop 20 ml. Eftersom mjölken rann så snabbt, så svalde hon väldigt snabbt, inklusive mycket luft och fick jätteont i magen sen kaskadkräktes hon så var vi tillbaka på ruta ett. Hon ville ju självklart bara snutta hälften av gångerna och vägrade napp så istället åt hon (ordentligt) typ varannan timma. Denna gång ska jag försöka vara hårdare med att pumpa och att killen kan ge flaskan, känns inte som jag kan sitta flera timmar i sträck och amma när jag har ett till barn att ta hand om. Nappen kommer dessutom åka in direkt på BB, någon timma efter att hon är ut blir det in med nappen 😉

Räddningen kom när jag fick en Bebe au lail, helt underbart. De säljs inte i Sverige men de finns överallt utomlands, billigast i USA. Jag köpte min i Dubai, ca 300 kr. Det är som ett förkläde man trär över nacken. Sen är det som en ståltrådklädds del fram så man ser ner på bebisen men ingen annan ser in. Så skönt, det kunde spruta hej vilt men ingen såg. Dessutom är det frotté längst ner på kanten så man kan torka om det läcker. När man hade en sjal tyckte jag det var lätt att den åkte ner, och la sig i ansiktet på bebisen så den inte fick luft, plus att jag blev stressad av att varken Naomi eller jag fick lugn och ro. Nu fick vi det.

Bebe au Lait to the world!

bebe

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *